Biden este mai “previzibil” pentru Moscova decât Trump

Publicat:

Biden este mai “previzibil” pentru Moscova decât Trump

Preşedintele rus Vladimir Putin a dat asigurări miercuri că omologul său american Joe Biden este mai “previzibil” pentru Moscova decât rivalul său Donald Trump, dar a menţionat că Moscova este pregătită să “lucreze” cu câştigătorul alegerilor prezidenţiale din Statele Unite, oricine ar fi el, relatează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Întrebat de un jurnalist care preşedinte ar fi mai bun pentru Rusia, Putin a răspuns: “Biden este o persoană mai experimentată. Este previzibil, este un politician cu experienţă”.


Citește și: Austria vrea să renunţe la gazele din Rusia

Preşedintele rus a refuzat însă să comenteze dezbaterile din Statele Unite privind vârsta preşedintelui Biden.

Biden este mai “previzibil” pentru Moscova decât Trump

“Când l-am întâlnit pe Biden în Elveţia, acum trei ani, este adevărat, se vorbea deja despre incapacitatea lui, dar nu am observat nimic de acest gen, a spus el.

“Ceea ce trebuie să examinăm este poziţia politică şi poziţia actualei administraţii (americane) este extrem de nefastă şi greşită”, a adăugat Putin.

Moscova “va lucra cu orice lider american în care poporul american va avea încredere”, a afirmat, de asemenea, preşedintele rus.

Campania prezidenţială din Statele Unite a fost zguduită săptămâna trecută de comentariile devastatoare ale unui magistrat despre memoria preşedintelui american, în vârsta de 81 de ani. Această observaţie a fost respinsă de către tabăra lui Joe Biden.

Biden este mai “previzibil” pentru Moscova decât Trump

Procurorul special însărcinat cu anchetarea acuzaţiilor de gestiune defectuoasă a documentelor secrete de către Joe Biden a decis să nu recomande urmărirea penală într-un raport publicat joia trecută, care îl descrie pe preşedintele american drept “un bărbat în vârstă cu o memorie slabă”, notează AFP.

Numit în ianuarie 2023 de ministrul american al justiţiei, Merrick Garland, procurorul special Robert Hur a concluzionat că “inculparea nu s-ar justifica” împotriva lui Joe Biden, 81 de ani.

Această numire a urmat descoperirii în 2022 a unor documente confidenţiale datând de pe vremea când Joe Biden era vicepreşedinte (2009-2017) în reşedinţa sa din Wilmington, Delaware, precum şi într-un fost birou.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Filmul horror ‘Exorcism: Mântuirea’, cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe

Filmul horror 'Exorcism: Mântuirea', cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe Filmul horror „Exorcism: Mântuirea”, cu Russell Crowe în rolul principal,...

Sean ‘Diddy’ Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală

Sean 'Diddy' Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală Celebrul rapper Sean "Diddy" Combs se confruntă cu un alt caz de agresiune...

VIDEO – Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina

VIDEO - Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri că desfăşoară exerciţii care...

Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu ministra de Externe a României, Luminița Odobescu: „Continuăm să realizăm proiecte care aduc beneficii pentru cetățenii noștri”

Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu ministra de Externe a României, Luminița Odobescu: „Continuăm să realizăm proiecte care aduc beneficii pentru cetățenii noștri” Prim-ministrul Dorin...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.