X

Biden i-a cerut lui Putin eliberarea lui Navalnîi în convorbirea lor telefonică

Preşedintele american Joe Biden i-a cerut preşedintelui rus Vladimir Putin să-l elibereze pe opozantul încarcerat Aleksei Navalnîi, în cadrul convorbirii lor din această săptămână, a declarat vineri purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, relatează Reuters, potrivit agerpres

Biden ar fi făcut presiuni asupra lui Putin într-un număr de chestiuni, între care presupusul amestec rus în alegerile din 2020, suveranitatea Ucrainei şi arestarea lui Navaknîi.

Citește și : Antonio Guterres s-a vaccinat anti-COVID şi cere ca toată lumea să aibă acces la vaccin

Joi, Psaki a declarat că Biden nu a fost reţinut în a-şi exprima îngrijorările în privinţa acţiunilor guvernului rus în cadrul acestei convorbiri.

Anterior în cursul acestei săptămâni, un comunicat al Casei Albe a precizat că cei doi lideri au convenit ca echipele lor să lucreze de urgenţă la prelungirea New START, acordul de reducere a arsenalelor nucleare, până la 5 februarie, când prezentul acord expiră.

Tratatul de control al armelor limitează numărul focoaselor strategice nucleare desfăşurate de SUA şi Rusia la nu mai mult de 1.550 fiecare.

Citește și : Datele personale ale olandezilor au fost FURATE din programul de monitorizare a cazurilor de COVID

Detaliile convorbirii au fost făcute publice într-un context în care Joe Biden încearcă să ajusteze politica SUA faţă de Rusia într-un mod mai robust, după ce predecesorul său Donald Trump a refuzat să-l înfrunte direct pe Putin, comentează Reuters.

Tags: Aleksei NavalnîiJen PsakiJoe BidenVladimir Putin
Categorii: Știrile zilei