X

Biden i-a felicitat pe regele Charles şi regina Camilla, salutând ‘îndelungata prietenie’ dintre SUA şi Marea Britanie

Preşedintele american Joe Biden i-a felicitat sâmbătă pe regele Charles al III-lea şi regina Camilla şi a salutat “îndelungata prietenie” dintre Statele Unite şi Marea Britanie, relatează AFP, potrivit agerpres

“Prietenia îndelungată dintre Statele Unite şi Marea Britanie reprezintă o sursă de forţă pentru cele două popoare ale noastre”, a afirmat preşedintele Biden pe contul său de Twitter, spunând că este “mândru” că soţia sa, Jill, reprezintă Statele Unite la ceremonia de încoronare de la Londra.

Citește și : Ucraina susţine că ruşii au folosit muniţie cu fosfor la Bahmut – VIDEO

Charles şi soţia sa, Camilla, au fost încoronaţi rege şi regină ai Regatului Unit în cadrul unei ceremonii care a avut loc sâmbătă la Westminster Abbey din Londra, oficiată de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby.

Regele Charles al III-lea a fost încoronat monarh al naţiunii, când arhiepiscopul de Canterbury i-a aşezat pe cap coroana somptuoasă din secolul al XVII-lea a Sfântului Edward. Charles este cel de-al 40-lea suveran care a fost încoronat la Westminster Abbey, unde au fost încoronaţi şi predecesorii săi începând din 1066.

Soţia regelui Charles al III-lea, Camilla, a primit coroana purtată de regina Mary, bunica reginei Elisabeta a II-a şi soţia regelui George al V-lea, în 1911. Coroana a fost împodobită însă cu noi pietre preţioase din colecţia regală.

Citește și : Ucraina anunţă că a doborât o rachetă supersonică rusă Kinjal cu ajutorul sistemului american Patriot

Tags: Charles al III-leaJoe Bidenmarea britanieRegina CamillaStatele Unite
Categorii: Diaspora