X

Biden ignoră criticile vehemente ale Beijingului

Joe Biden a reacţionat laconic joi la criticile recente, neobişnuit de puternice, ale liderilor chinezi legate de politica americană faţă de Beijing, scrie AFP, potrivit agerpres.

Întrebat despre cum a reacţionat la remarcile foarte directe ale omologului său chinez, Xi Jinping, preşedintele american a răspuns pur şi simplu “nu prea mult”.

Citeşte şi: Extrema dreaptă se consolidează în Austria – Black News

Luni, liderul chinez a emis, potrivit unui raport al agenţiei de presă Xinhua, o rară critică directă la adresa Statelor Unite, reproşându-le nominal că antrenează ţările occidentale într-o “politică de izolare, încercuire şi represiune împotriva Chinei”.

Şi marţi, ministrul chinez de externe, Qin Gang, a declarat că “dacă Statele Unite nu pun frână, ci continuă să accelereze pe calea greşită, niciun fel de protecţii nu vor împiedica deraierea” relaţiilor dintre Beijing şi Washington.

Citeşte şi: Rețea de cazinouri ilegale în Ucraina conectate cu Rusia, care finanțau Moscova în schimbul unor favoruri – Black News

Dacă se va întâmpla asta, “va fi inevitabil un conflict şi o confruntare”, a adăugat Qin Gang într-o conferinţă de presă.

Dacă preşedintele democrat spune că încearcă să pună în aplicare protecţii diplomatice pentru a preveni ca această competiţie să degenereze, mai multe episoade recente, de la ostilitatea crescândă a Washingtonului faţă de TikTok până la afacerea balonului chinez, tind să indice că orizontul unei apropieri se întunecă pe zi ce trece.

Tags: BeijingChinaJoe BidenQin GangSUAwashington
Categorii: Știrile zilei