Biden îl acuză pe Trump că foloseşte ”limbajul lui Hitler”

Publicat:

Biden îl acuză pe Trump că foloseşte ”limbajul lui Hitler

Preşedintele american Joe Biden l-a acuzat marţi pe predecesorul său Donald Trump că recurge la retorica nazistă, după publicarea unui videoclip care menţionează un “Reich unificat”, transmite dpa, potrivit stiripesurse.ro.

Într-un material video de campanie, Biden afirmă că Trump foloseşte “limbajul lui Hitler”, care “nu este al Americii”. Liderul democrat de la Casa Albă apare cu un telefon în mână şi întreabă, referitor la videoclipul contracandidatului său republican în alegerile prezidenţiale: “Asta e pe contul lui oficial? Oau!”.


Vezi şi: VIDEO – Peste o sută de turişti au fost evacuaţi din Noua Caledonie – Stiripesurse.md

Trump a distribuit luni pe site-ul său Truth Social un videoclip – care ulterior a fost şters din reţeaua socială respectivă – cu parodii ale unor articole de presă care ar fi scrise dacă ar fi ales preşedinte în noiembrie. Printre fragmentele de text care apăreau se afla şi un subtitlu referitor la “crearea unui Reich unificat”.

Biden îl acuză pe Trump că foloseşte ”limbajul lui Hitler

Termenul Reich – imperiu, în germană – este asociat cu Al Treilea Reich din regimul nazist din Germania, condus de Adolf Hitler în perioada 1933-1945.

În videoclip, cuvântul se referă probabil la fondarea imperiului german în 1871, iar textul este preluat din articolul Wikipedia despre primul război mondial, explică presa americană citată de dpa. Materialul video a fost creat cu ajutorul unui şablon prefabricat de articol de ziar, ca şi alte videoclipuri care circulă pe internet. Şi alte titluri de ziar difuzate pe platforma lui Trump se referă la primul război mondial.

Echipa lui Trump a confirmat ulterior că videoclipul a fost şters de pe contul acestuia. O purtătoare de cuvânt a campaniei electorale a fostului preşedinte republican a declarat că “nu era un videoclip de campanie, a fost creat de un cont online oarecare şi preluat de un membru al personalului care evident nu a văzut cuvântul”.

La un eveniment de campanie din Boston, tot marţi, Biden l-a atacat încă o dată pe Trump. Democratul în vârstă de 81 de ani a susţinut că “ameninţarea din partea lui Trump este mai mare în al doilea mandat decât a fost în primul”, au relatat jurnaliştii care îl însoţeau. El a mai afirmat că Trump este “puţin dezechilibrat” şi încearcă să se răzbune pentru pierderea alegerilor prezidenţiale din 2020.

Biden îl acuză pe Trump că foloseşte ”limbajul lui Hitler

Este practic cert că Biden şi Trump se vor confrunta din nou la scrutinul din 5 noiembrie, ca şi în 2020, după ce ambii au obţinut numărul de delegaţi necesari pentru nominalizarea drept candidaţi din partea partidelor lor.

Trump, în vârstă de 77 de ani, a recurs în campanie la o retorică radicală, inclusiv la mesaje de ură şi dezumanizare, la declaraţii rasiste şi incitări împotriva minorităţilor. El a comparat guvernul SUA condus de Biden cu Gestapo, poliţia secretă germană din perioada nazistă. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sindicaliștii cer ca majorarea vârstei de pensionare a femeilor să se oprească la 61 de ani sau stabilirea unui moratoriu pentru o perioadă

Sindicaliștii cer ca majorarea vârstei de pensionare a femeilor să se oprească la 61 de ani sau stabilirea unui moratoriu pentru o perioadă Sindicaliștii consideră...

Judecătoarea Ecaterina Buzu va fi evaluată a treia oară de Comisia Pre-Vetting, după ce CSJ i-a admis contestația

Judecătoarea Ecaterina Buzu va fi evaluată a treia oară de Comisia Pre-Vetting, după ce CSJ i-a admis contestația Judecătoarea Ecaterina Buzu, candidată la funcția de...

Natalia Trofim, noul membru al Curții de Conturi

Natalia Trofim, noul membru al Curții de Conturi Parlamentul a numit un nou membru al Curții de Conturi. Deputații au aprobat numirea Nataliei Trofim în...

Parlamentul a ratificat Acordul dintre Guvernul R.Moldova și Guvernul R.Lituania privind cooperarea tehnică și financiară

Parlamentul a ratificat Acordul dintre Guvernul R.Moldova și Guvernul R.Lituania privind cooperarea tehnică și financiară Parlamentul a ratificat Acordul  dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.