Biden intenţionează să emită un ordin executiv prin care va îndemna angajaţii instituţiilor federale să se vaccineze

Publicat:

Preşedintele SUA, Joseph Biden, intenţionează să emită un ordin executiv prin care va îndemna angajaţii instituţiilor federale să se vaccineze, altfel vor fi supuşi unor reguli stricte, care vor include obligativitatea purtării măştilor şi testarea constantă anti-COVID-19, afirmă oficiali americani, potrivit agerpres.

Preşedintele Joseph Biden speră să impulsioneze intensificarea vaccinării anticoronavirus în Statele Unite, dar are capacităţi limitate de impunere a vaccinării.


Citește și : Comisia Europeană a semnat un contract de achiziţie a unui tratament cu anticorpi monoclonali împotriva COVID-19

Conform CNN, Joseph Biden va emite o ordonanţă prin care va emite reguli în instituţiile federale. Astfel, potrivit unor oficiali de la Washington, angajaţii instituţiilor federale vor fi îndemnaţi să se vaccineze anti-COVID-19 sau vor fi supuşi unor protocoale antiepidemice stricte, care vor include testarea cu regularitate şi purtarea măştilor de protecţie, au declarat oficiali citaţi de postul tv CNN şi de postul public de radio NPR.

Oficiali SUA: Vaccinarea angajaţilor federali nu va deveni obligatorie

Oficiali de la Washington au dat asigurări, potrivit CNN, că vaccinarea funcţionarilor federali nu va deveni obligatorie, iar cei care vor refuza vaccinarea nu vor fi disponibilizaţi.

Totuşi, ordonanţa prezidenţială va conţine reguli mai stricte decât până acum pentru angajaţii instituţiilor federale care nu vor să se vaccineze.

Noile reguli reflectă frustrarea preşedintelui Joseph Biden, în contextul scăderii ratelor de vaccinare. În SUA se înregistrează din ce în ce mai multe cazuri de infectare cu varianta Delta a coronavirusului.

Citește și : Un minor palestinian, împuşcat mortal de soldaţi israelieni în Cisiordania ocupată

 

Detaliile ordonanţei executive sunt în curs de finalizare, iar noile reguli stricte probabil nu se vor aplica în structurile militare, conform oficialilor de la Washington.

Statul New York a impus deja reglementări similare. Angajaţii instituţiilor din New York care nu sunt vaccinaţi sunt supuşi săptămânal testelor pentru depistarea coronavirusului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

FIFA a anunţat stadioanele care vor găzdui meciurile Cupei Mondiale a Cluburilor din 2025

FIFA a anunţat stadioanele care vor găzdui meciurile Cupei Mondiale a Cluburilor din 2025 Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) a anunţat numele celor 12 stadioane...

Țânțarii folosesc senzorii în infraroșu din antene pentru a urmări oamenii

Țânțarii folosesc senzorii în infraroșu din antene pentru a urmări oamenii Țânțarii detectează pielea expusă la oameni folosind senzori în infraroșu din antene, conform unui...

Votul UE privind tarifele vamale impuse vehiculelor electrice din China va fi în 4 octombrie

Votul UE privind tarifele vamale impuse vehiculelor electrice din China va fi în 4 octombrie Uniunea Europeană intenţionează să voteze în 4 octombrie dacă va...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.