Biden intră în ‘bârlogul lupului’! Preşedintele american vizitează Florida, devastată de uraganul Ian şi fief al unui feroce adversar

Publicat:

Joe Biden se deplasează miercuri în Florida, unde uraganul Ian a semănat moarte şi distrugere, cu intenţia fermă de a lăsa temporar deoparte diviziunile politice, în acest stat condus de unul dintre cei mai înverşunaţi opozanţi ai săi, notează AFP, potrivit agerpres.

Preşedintele american şi soţia sa, Jill Biden, urmează să sosească în jurul orelor 18.45 GMT la Fort Myers, în sud-vestul statului, exact acolo unde uraganul a atins ţărmul şi a făcut cele mai multe ravagii.


Citeşte şi: Un autobuz plin cu pasageri A CĂZUT într-o prăpastie din India! Cel puţin 25 de oameni au murit! – Black News

Cuplul prezidenţial va trece în revistă situaţia într-un zbor cu elicopterul, înainte de a se întâlni cu responsabili politici locali, apoi cu rezidenţi afectaţi de dezastru, în timp ce operaţiunile de salvare continuă şi începe un proces de reconstrucţie foarte lung.

Preşedintele american urmează să ţină un discurs la orele 21.15 GMT.

Lovită miercurea trecută de Ian, un uragan de categoria 4, Florida îşi numără în continuare morţii şi evaluează pagubele considerabile făcute de una dintre cele mai violente furtuni din istoria recentă a Americii.

Bilanţul oficial era marţi de 76 de morţi (72 în Florida şi 4 în Carolina de Nord), dar media americane numără de partea lor peste o sută de morţi, în timp ce salvatorii sunt încă la lucru în cartiere scufundate în apă.

Sute de mii de locuitori din Florida erau încă fără curent electric marţi, iar autorităţile au spus că vor trebui luni de zile şi 50 de miliarde de dolari, chiar mai mult, pentru a reconstrui zonele de coastă devastate.

Dacă Joe Biden dă dovadă de toată empatia sa naturală în astfel de ocazii, atmosfera ar putea fi, totuşi, puţin tensionată atunci când va fi alături de guvernatorul Ron DeSantis, stea în ascensiune a Partidului Republican şi critic deosebit virulent al preşedintelui democrat.

“Vor exista multe ocazii pentru a dezbate diferenţele dintre preşedinte şi guvernator. Dar acum nu este momentul”, a declarat marţi purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Joe Biden şi Ron DeSantis “vor vorbi despre ce este nevoie pentru ca Florida să ajungă într-o fază de reconstrucţie”, a adăugat ea.

Este a doua vizită de acest tip într-o săptămână pentru preşedintele american: el a mers luni în Puerto Rico, teritoriu american din Caraibe devastat de un alt uragan, Fiona.

Numele lui Ron DeSantis, 44 de ani, apare adesea pe listele potenţialilor pretendenţi republicani la alegerile prezidenţiale din 2024.

Guvernatorul Floridei, partizan al unei linii dure în ceea ce priveşte imigraţia şi foarte conservator în problemele sociale, face în mod regulat oamenii să vorbească despre el prin declaraţiile şi deciziile sale controversate.

Citeşte şi: Putin a promulgat legea privind anexarea a patru regiuni ucrainene – Black News

Recent, el a trimis migranţi cu avionul la Washington şi spre un loc de vacanţă popular pentru elita democrată, Martha’s Vineyard. Casa Albă a criticat ceea ce a considerat a fi o “manevră politică … crudă”.

În martie, senatul statului Florida a aprobat o lege controversată care interzice predarea în şcolile primare publice a subiectelor privind identitatea de gen şi orientarea sexuală, o decizie care, potrivit criticilor săi, i-ar putea prejudicia pe tinerii din comunitatea LGBT+. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Funcționarii și demnitarii omagiați vor trebui să prezinte și lista persoanelor care le-au oferit cadouri scumpe

Funcționarii și demnitarii omagiați vor trebui să prezinte și lista persoanelor care le-au oferit cadouri scumpe Funcționarii și demnitarii care își publică declarațiile de avere...

Guvernul a aprobat modificări care promovează egalitatea de șanse între femei și bărbați

Guvernul a aprobat modificări care promovează egalitatea de șanse între femei și bărbați Cadrul legislativ privind aplicarea principiului egalității de tratament între femei și bărbați...

Maia Sandu, mesaj de felicitare pentru Mark Rutte: Apreciem parteneriatul nostru de lungă durată cu NATO

Maia Sandu, mesaj de felicitare pentru Mark Rutte: Apreciem parteneriatul nostru de lungă durată cu NATO Președinta Maia Sandu a transmis astăzi un mesaj de...

Se solicită controlul constituționalității: Fuzionarea Spitalelor de Dermatologie și de Boli Infecțioase ar viola normele sanitare

Se solicită controlul constituționalității: Fuzionarea Spitalelor de Dermatologie și de Boli Infecțioase ar viola normele sanitare Solicită controlul constituționalității. Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS)...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.