Biden justifică din nou retragerea din Afganistan: SUA nu pot ‘invada’ toate ţările în care se află Al Qaida

Publicat:

Preşedintele SUA, Joe Biden, a apărat sâmbătă decizia sa de a retrage trupele americane din Afganistan, în marja ceremoniilor organizate pentru a marca împlinirea a 20 de ani de la atentatele de la 11 septembrie, afirmând că Statele Unite nu pot “invada” toate ţările în care se află Al Qaida, notează AFP, potrivit agerpres.  

“Al Qaida ar putea reveni? Da, dar vă spun, s-au întors deja în alte locuri”, le-a spus el jurnaliştilor la Shanksville, în Pennsylvania, unde s-a prăbuşit în urmă cu 20 de ani unul dintre cele patru avioane deturnate de jihadiştii din Al Qaida.


Citește și : Acţiune în justiţie la Tribunalul UE împotriva certificatului sanitar european

“Care este strategia? Trebuie să invadăm toate locurile unde se află Al Qaida şi să lăsăm acolo trupele noastre? Să fim serioşi!”, a adăugat Joe Biden.

Preşedintele Statelor Unite, foarte criticat pentru retragerea haotică din Afganistan la 31 august, a repetat că încercarea de a unifica afganii a fost o eroare.

Joe Biden consideră că americanii şi-au îndeplinit misiunea prin uciderea lui Osama bin Laden, fondatorul Al Qaida, şi prin neutralizarea reţelei jihadiste din baza sa afgană.

Intervenţia americană în Afganistan a fost lansată după atentatele de la 11 septembrie şi, în cele din urmă, au antrenat Statele Unite în cel mai lung război din istoria lor.

Citește și : Doi jurnalişti afgani, bătuţi de talibani până când nu au mai putut să se ridice în picioare

Donald Trump l-a criticat sâmbătă extrem de aspru pe succesorul său democrat, încălcând atmosfera de unitate naţională din jurul ceremoniilor organizate sâmbătă. El a denunţat “incompetenţa” lui Joe Biden şi a deplâns “oribila” retragere din Afganistan.

Joe Biden trece prin momente politice dificile după ce talibanii au preluat puterea la Kabul, la 15 august, şi după evacuarea în grabă a peste 120.000 de persoane din Afganistan într-o operaţiune militară organizată de armata americană. Însă el a spus că nu este îngrijorat de scăderea popularităţii sale. “Sunt băiat mare. Fac această treabă de mult timp”, a spus preşedintele Statelor Unite, în vârstă de 77 de ani şi veteran al politicii americane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Microsoft estimează că pana informatică provocată de sistemul său de operare a afectat circa 8,5 milioane de calculatoare

Microsoft estimează că pana informatică provocată de sistemul său de operare a afectat circa 8,5 milioane de calculatoare Pana informatică mondială care a perturbat vineri...

Dezastru ecologic la Țarigrad din cauza unei gunoiști. Ce spun autoritățile locale

Dezastru ecologic la Țarigrad din cauza unei gunoiști. Ce spun autoritățile locale Dezastru ecologic în satul Țarigrad. Localnicii sunt nemulțumiți din cauza unei gropi de...

Barcelona va majora taxa pentru pasagerii navelor de croazieră care fac escală în oraş

Barcelona va majora taxa pentru pasagerii navelor de croazieră care fac escală în oraş Barcelona va majora taxa plătită de pasagerii navelor de croazieră care...

Zelenski, schimbare de ton în privința planului de pace: ‘Nu totul depinde de noi’

Zelenski, schimbare de ton în privința planului de pace: 'Nu totul depinde de noi' La doi ani și jumătate de la declanșarea războiului, cuvântul „negociere”...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.