Biden la cea de-a 21-a aniversare a atentatelor de la 11 septembrie: Nu vom uita niciodată, nu vom renunţa niciodată!

Publicat:

Preşedintele Joe Biden a marcat cea de-a 21-a aniversare a atacurilor de la 11 septembrie, luând parte la o ceremonie sumbră de depunere de coroane de flori la Pentagon, desfăşurată sub o ploaie constantă, şi aducând un omagiu “americanilor extraordinari” care şi-au dat viaţa într-una dintre cele mai întunecate zile ale naţiunii, transmite AP, scrie news.ro .   

Ceremonia de duminică a avut loc la puţin mai mult de un an după ce Biden a pus capăt războiului lung şi costisitor din Afganistan pe care SUA şi aliaţii l-au lansat ca răspuns la atacurile teroriste.
Biden a precizat că, chiar şi după ce Statele Unite au părăsit Afganistanul, administraţia sa continuă să îi urmărească pe cei responsabili de atacurile de la 11 septembrie. Luna trecută, Biden a anunţat că SUA l-au ucis pe Ayman al-Zawahri, liderul Al-Qaida care a contribuit la pregătirea atacurilor de la 11 septembrie, în cadrul unei operaţiuni clandestine.
“Nu vom uita niciodată, nu vom renunţa niciodată”, a declarat Biden. “Angajamentul nostru de a preveni un alt atac asupra Statelor Unite este fără sfârşit”.
De asemenea, preşedintele şi-a amintit cuvintele de mângâiere pe care Regina Elisabeta a II-a, care a murit săptămâna trecută, le-a trimis poporului american imediat după atacurile din 2001: “Durerea este preţul pe care îl plătim pentru iubire.” Biden a spus că aceste cuvinte rămân la fel de emoţionante ca şi acum 21 de ani, dar că şi greutatea pierderii rămâne grea.
“În această zi, preţul pare atât de mare”, a spus Biden.
“Nu este suficient să luăm apărarea democraţiei o dată pe an sau din când în când. Este ceva ce trebuie să facem în fiecare zi. Aşadar, aceasta este o zi nu doar de aducere aminte, ci este şi o zi de reînnoire şi hotărâre pentru fiecare american în devotamentul nostru faţă de această ţară, faţă de principiile pe care le întruchipează, faţă de democraţia noastră”, a arătat preşedintele SUA.
Prima doamnă Jill Biden s-a adresat mulţimii prezente la Memorialul Naţional al Zborului 93 din Shanksville, Pennsylvania, unde a amintit de îngrijorarea pe care a avut-o în legătură cu sora ei Bonny Jacobs, însoţitoare de zbor la United Airlines.
Ea a spus că atacurile au arătat că “cu curaj şi bunătate putem fi o lumină în acel întuneric”.
“Ne-a arătat că suntem cu toţii conectaţi unii de alţii”, a spus Biden, căreia i s-a alăturat sora ei în Shanksville pentru comemorarea de duminică. “Aşa că, în timp ce ne aflăm pe acest pământ sacru şi plin de cicatrici, o înregistrare a durerii noastre colective şi un monument al amintirilor care trăiesc în fiecare zi, aceasta este moştenirea pe care o ducem mult mai departe: Speranţa care sfidează ura.”
Vicepreşedintele Kamala Harris şi soţul ei au participat la o ceremonie de comemorare la Memorialul Naţional 11 septembrie din New York.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor Elvețian de origine turcă care acum doi ani și-a ucis cu deosebită cruzime...

Mii de oameni solicită ajutor la corturile din Chișinău

Mii de oameni solicită ajutor la corturile din Chișinău Pe parcursul săptămânii trecute, la corturile de prim ajutor instalate de preturile de sector în...

Servicii stomatologice gratuite pentru copiii din Cahul și Dubăsari

Servicii stomatologice gratuite pentru copiii din Cahul și Dubăsari Echipele mobile de medici specialiști vor oferi în această săptămână servicii stomatologice copiilor din raioanele Cahul...

Președinta Sandu condamnă atacurile barbare împotriva Ucrainei

Președinta Sandu condamnă atacurile barbare împotriva Ucrainei Președinta Maia Sandu condamnă atacurile barbare ale Rusiei împotriva Ucrainei. Citește și:  Primele declarații ale lui Stoianoglo: „Nu am...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.