Biden primeşte lovitura de graţie din partea presei americane

Publicat:

Biden primeşte lovitura de graţie din partea presei americane

Consiliul editorial al The New York Times (NYT), cel mai influent ziar dintre mass-media progresistă din Statele Unite, a cerut făţiş, marţi, Partidului Democrat să promoveze un nou candidat şi, în acest scop, “să-i transmită (preşedintelui american Joe Biden) că partidul nu-l mai susţine”, informează EFE, potrivit stiripesurse.ro.

Deşi ziarul mai publicase deja articole de opinie care cereau retragerea lui Biden, de data aceasta este vorba despre un editorial semnat de întregul organism de conducere al cotidianului care îi îndeamnă pe liderii de partid “să vorbească în mod ferm cu preşedintele şi cu cetăţenii despre necesitatea unui nou candidat”.


Vezi şi: VIDEO – Biden l-a decorat pe Stoltenberg cu cea mai înaltă distincţie a SUA – Stiripesurse.md

Conducerea ziarului aminteşte că Biden, care a recunoscut că are nevoie “să doarmă mai mult” şi să nu mai lucreze după ora 8 seara, “nu ar trebui să încerce să îndeplinească simultan două dintre cele mai grele şi mai solicitante sarcini din lume: să-şi desfăşoare activitatea în calitate de preşedinte şi să facă şi campanie pentru preşedinţie”.

Biden primeşte lovitura de graţie din partea presei americane

Potrivit NYT, “greii” Partidului Democrat acţionează din respect pentru Biden şi din calculul că pot fi mai influenţi mai degrabă cu sfaturi private decât cu critici publice, dar “o campanie în şoaptă este nepotrivită în acest moment, pentru că momentul este urgent: cu cât Biden se agaţă mai mult de nominalizarea sa, cu atât va fi mai dificil să fie înlocuit”.

Consiliul editorial citează un sondaj realizat săptămâna trecută chiar de ziar, cu rezultate concludente: 74% dintre respondenţi au fost de acord că Biden este prea bătrân (81 de ani) pentru a continua să ocupe funcţia de preşedinte, procent care a crescut cu cinci puncte după prestaţia sa dezastruoasă în dezbaterea de la sfârşitul lunii trecute cu oponentul său republican Donald Trump.

Biden primeşte lovitura de graţie din partea presei americane

Ziarul, aliniat istoric cu democraţii, subliniază că Biden nu-i ia în seamă pe propriii săi alegători “şi pune ţara în pericol grav atunci când insistă că este cel mai bun democrat care să-l învingă pe Trump”.

Editorialul se încheie cu o acuzaţie la adresa lui Biden, care ar suferi de o ambiţie oarbă: “Pe măsură ce situaţia devine mai critică, (Biden) a ajuns să se considere indispensabil. El nu pare să înţeleagă că el este problema şi că cea mai bună speranţă pentru democraţi de a păstra controlul Casei Albe este ca el să se dea la o parte”. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Blocarea acţiunii unei singure proteine ar putea prelungi viaţa umană (studiu)

Blocarea acţiunii unei singure proteine ar putea prelungi viaţa umană (studiu) Prin blocarea unei singure proteine oameni de ştiinţă susţin că au reuşit să extindă...

Lukaşenko sugerează că deţinuţii politici ar putea fi folosiţi la înlăturarea pagubelor provocate de o furtună

Lukaşenko sugerează că deţinuţii politici ar putea fi folosiţi la înlăturarea pagubelor provocate de o furtună Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a ignorat apelurile internaţionale de...

Obama, surprins de cât de ‘dezorienta’ părea Biden la o strângere de fonduri din iunie

Obama, surprins de cât de 'dezorienta' părea Biden la o strângere de fonduri din iunie Biden l-a surprins pe Obama cu starea sa de „dezorientare”...

O fostă deputată naţionalistă ucraineană, împuşcată mortal la Liov

O fostă deputată naţionalistă ucraineană, împuşcată mortal la Liov Irina Farion, fostă parlamentară naţionalistă ucraineană cunoscută pentru poziţiile sale împotriva Rusiei, a fost împuşcată în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.