X

Biden pune şi el umărul la campania electorală a Kamalei Harris

Biden pune şi el umărul la campania electorală a Kamalei Harris

Kamala Harris şi Joe Biden vor face săptămâna viitoare prima lor deplasare de campanie comună după anunţul preşedintelui democrat cu privire la retragerea sa din cursa prezidenţială împotriva republicanului Donald Trump, transmite vineri AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Preocupat să îşi evidenţieze bilanţul ultimelor luni de mandat la Casa Albă şi să îşi susţină vicepreşedinta care a preluat conducerea, Joe Biden va apărea alături de ea în cadrul unui eveniment organizat pe 15 august la Maryland, în apropiere de Washington.

Citeşte şi: Ucraina atacă masiv cu drone regiunea Lipeţk din Rusia – Stiripesurse.md

Cei doi vor veni “să vorbească despre progresele pe care le fac pentru a reduce costurile pentru poporul american”, a precizat Casa Albă într-un comunicat, adăugând că detalii suplimentare vor fi comunicate ulterior.

Biden pune şi el umărul la campania electorală a Kamalei Harris

Inflaţia rămâne un punct slab pentru Partidul Democrat, aflat la guvernare, înaintea alegerilor din noiembrie.

Kamala Harris a dat un nou impuls campaniei democraţilor. Prima femeie de culoare şi de origine sud-asiatică în funcţia de vicepreşedinte din istoria SUA a organizat o serie de mitinguri electorale care au atras mulţimi de americani, a strâns o sumă record de fonduri şi a mai eliminat din decalajul în sondaje faţă de republicanul Donald Trump.

În schimb, Joe Biden a avut o prezenţă discretă, cu doar câteva apariţii publice în contextul unei preşedinţii care pare acum că şchioapătă, cu aproape şase luni înainte de a preda ştafeta succesorului său la casa Albă, în ianuarie anul viitor.

Biden pune şi el umărul la campania electorală a Kamalei Harris

Preşedintele, care îşi petrece în prezent un week-end prelungit la locuinţa sa de pe malul mării din Delaware, nu este de aşteptat să aibă apariţii politice majore în sprijinul Kamalei Harris înaintea convenţiei naţionale de nominalizare a Partidului Democrat, care începe pe 19 august la Chicago. Există însă semnale că veteranul democrat vrea să îşi promoveze bilanţul de preşedinte în timp ce se pregăteşte să se retragă după o carieră de aproape 50 de ani în politica americană. Inclusiv să facă tot ce îi stă în putere pentru a asigura victoria lui Harris împotriva lui Trump, pe care l-a învins la alegerile din 2020.

Kamala Harris a avut o prezenţă remarcată alături de Joe Biden la un eveniment de prim plan săptămâna trecută, când cei doi i-au primit pe jurnalistul american Evan Gershkovich şi alţi deţinuţi eliberaţi în cadrul unui schimb de prizonieri cu Rusia.

Vezi şi: VIDEO Ce se află, de fapt, sub Antarctica: Un submersibil a spart structurile secrete de gheață, iar apoi a dispărut (stiripesurse.ro)

Conform Politico, Kamala Harris îşi doreşte în special sprijinul lui Joe Biden în state cheie precum Pennsylvania şi Michigan, unde este încă popular, în special printre alegătorii albi mai în vârstă.

Biden pune şi el umărul la campania electorală a Kamalei Harris

La rândul său, Joe Biden ar trebui să se asigure că lumina reflectoarelor rămâne asupra Kamalei Harris, participând la campanie doar într-un mod limitat în toamnă, potrivit aceleiaşi surse.

Preşedintele democrat a intervenit la începutul acestei săptămâni pentru a avertiza cu privire la repetarea evenimentelor după alegerile din 2020, când republicanul Donald Trump şi-a contestat înfrângerea, iar susţinătorii săi au luat cu asalt Capitoliul, o zi sângeroasă şi traumatizantă pentru politica americană. “Dacă Trump pierde, nu sunt deloc sigur” că va exista o tranziţie paşnică a puterii, a declarat Joe Biden pentru CBS în primul său interviu de la retragerea din cursa electorală, spunând că se teme de violenţă.

Una dintre celelalte priorităţi ale lui Joe Biden pentru sfârşitul mandatului de preşedinte al SUA vizează eforturile pentru o încetare a focului şi războiului dintre Israel şi Hamas în Fâşia Gaza, o problemă care continuă să dezbine tabăra democraţilor. Liderii SUA, Egiptului şi Qatarului i-au invitat pe beligeranţi să reia negocierile pentru a ajunge la un acord pe 15 august, în aceeaşi zi cu intervenţia sa comună alături de Kamala Harris.

Tags: alegeriJoe BidenKamala HarrisMarylandpartidul democratSUAwashington
Externe