Biden respinge concluziile unui raport al armatei privind retragerea din Afganistan

Publicat:

Preşedintele american Joe Biden a respins ferm concluziile unui raport declasificat despre care a scris publicaţia Washington Post şi în care militari criticau modul în care Casa Albă a gestionat retragerea din Afganistan, transmite AFP, potrivit agerpres.

‘Nu, nu, nu aceasta este ceea ce mi s-a spus’, a răspuns Biden joi la un întrebarea unui jurnalist de la NBC despre acest document, care se bazează pe interviuri cu mai mulţi militari. Aceştia reproşează Casei Albe că se aflase ‘în stare de negare’ faţă de ceea ce petrecea în Afganistan, înaintea retragerii haotice din august 2021.


Citeşte şi: Bombardiere strategice americane B-52 au ajuns în Marea Britanie – Black News

‘Nu exista un moment bun pentru o retragere’ din Afganistan după 20 de ani de război, a dat asigurări preşedintele.

Jurnalistului care îl întreba dacă respinge concluziile raportului, Biden i-a răspuns, într-un interviu din care joi au fost difuzate extrase: ‘Da. (…) Le resping’.

Washington Post a scris joi despre o anchetă internă a armatei americane, document care a fost declasificat şi care, pe 2.000 de pagini, strânge mărturiile a numeroşi militari.

Citeşte şi: UE deplânge încercările Rusiei de o diviza – Black News

Unii dintre ei reproşează Casei Albe că a ignorat avertismentele armatei şi a descurajat eforturi ale Pentagonului pentru a începe operaţiunile de evacuare înainte de cucerirea capitalei afgane Kabul de către talibani.

Potrivit cotidianului, mărturiile mai vorbesc despre o organizare haotică a operaţiunilor de evacuare a cetăţenilor americani şi colaboratorilor afgani, în faţa unui aflux de cereri formulate de o mulţime de interlocutori – de la Casa Albă, din Congres, din asociaţii de veterani sau din media.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Recean, întrevedere cu membrii APL din UTA Găgăuzia: ‘Trebuie să construim, împreună, Europa la noi acasă’

Recean, întrevedere cu membrii APL din UTA Găgăuzia: 'Trebuie să construim, împreună, Europa la noi acasă' Oportunitățile de dezvoltare a localităților prin prisma obiectivului de...

SUA confirmă al cincilea caz uman de gripă aviară

SUA confirmă al cincilea caz uman de gripă aviară Un angajat al unei ferme de lapte din Colorado a devenit a cincea persoană din Statele...

Zelenski nu intenţionează să îi acorde un interviu jurnalistului american Tucker Carlson

Zelenski nu intenţionează să îi acorde un interviu jurnalistului american Tucker Carlson Volodimir Zelenski nu intenţionează să îi acorde un interviu prezentatorului conservator american...

Alcool și țigări ascunse în podeaua unui autocar

Alcool și țigări ascunse în podeaua unui autocar Un moldovean de 44 de ani este documentat de vameșii români după ce a încercat să treacă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.