X

Biden salută scăderea inflaţiei din SUA, subliniind că trebuie continuate acţiunile de stabilizare

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a salutat, marţi seară, cifrele care indică scăderea inflaţiei, dar a subliniat că va mai dura până când fluctuaţiile preţurilor vor intra în limitele normale , informează mediafax.

“Vreau să fie foarte clar, va mai dura ceva timp până când inflaţia va reveni în limite normale. Pe măsură ce facem tranziţia spre o creştere economică mai stabilă, este posibil să mai observăm regrese. Nu trebuie să luăm nimic ca fiind garantat”, a afirmat Biden, citat de agenţia Reuters.

Citește și : Casa Albă critică atacurile lui Elon Musk la adresa imunologului Anthony Fauci: ‘Incredibil de periculoase’

Preşedintele SUA a exprimat speranţa că preţurile se vor stabiliza total până la sfârşitul anului 2023.

Rata inflaţiei a scăzut semnificativ în Statele Unite, fiind în luna noiembrie la nivelul anual de doar 7,1%, potrivit datelor oficiale anunţate marţi.

Preţurile produselor de consum au crescut în noiembrie cu 7,1% comparativ cu aceeaşi lună din 2021. Inflaţia în SUA este în scădere de la 7,7% în octombrie şi de la vârful de 9,1% din iunie. Nucleul inflaţiei, calculat pe o bază care exclude preţurile la energie şi alimente, este de doar 6,0% raportat la nivel anual, având o evoluţie de doar 0,2% din octombrie în noiembrie.

Noile date indică eficienţa acţiunilor Rezervei Federale (Fed) de reducere a accelerării preţurilor, o tendinţă apărută în ultimele 18 luni.

Citește și : Charles Michel le cere liderilor UE să garanteze continuarea sprijinului militar şi financiar pentru Ucraina

Tags: inflatieJoseph BidenStatele UniteSUA
Categorii: Știrile zilei