Biden salută ‘un nou pas uriaş’ după ce Camera Reprezentanţilor a votat un plan masiv de cheltuieli sociale

Publicat:

Preşedintele american Joe Biden a apreciat, într-un comunicat publicat vineri, că programul său economic a făcut ”un nou pas uriaş” după ce Camera Reprezentanţilor a votat un plan masiv de cheltuieli sociale, relatează AFP, potrivit agerpres.

Acest vot ”este un nou pas uriaş în continuarea programului meu economic, pentru a crea locuri de muncă, a reduce costurile, a face ţara noastră mai competitivă şi a le oferi muncitorilor şi clasei de mijloc o adevărată şansă de reuşită”, se arată în comunicat.


Citește și : Fostul preşedinte brazilian Lula da Silva a fost primit premierul spaniol

Planul masiv de reforme sociale al preşedintelui Joe Biden a fost adoptat vineri de Camera Reprezentanţilor, o victorie crucială înaintea examinării sale, care se anunţă dificilă, de către Senat.

Textul, intitulat ”Build Back Better” (”Să reconstruim mai bine”), este un plan social şi de mediu în valoare de 1.800 de miliarde de dolari, care include în special grădiniţe pentru toţi, credite fiscale pentru familiile americane şi investiţii substanţiale pentru reducerea emisiilor de gaz cu efect de seră.

Acest vot survine la trei zile după ce preşedintele democrat a semnat prima parte a marelui său plan economic, proiectul de lege privind infrastructura, cel mai mare program de lucrări publice din SUA de când Dwight Eisenhower a creat sistemul de autostrăzi interstatale în 1956.

Următoarea etapă pentru planul “Build Back Better” este Senatul, unde se aşteaptă ca adoptarea sa să fie dificilă, înainte de a se întoarce în camera inferioară, probabil în decembrie sau ianuarie.

”Avem un text + Build Back Better + istoric, transformator şi mai important decât orice am făcut până acum”, a declarat preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, înainte de vot.

Votul trebuia să aibă loc joi seară, dar liderul republican Kevin McCarthy a stricat planurile majorităţii democrate cu un discurs lung, care a început puţin după ora locală 20.30 şi s-a încheiat la ora 5 dimineaţa. Alesul a profitat de o regulă care le permite liderilor de partid să vorbească atât timp cât doresc.

Preşedintele Joe Biden a sunat-o pe Nancy Pelosi vineri dimineaţă ”pentru a o felicita pentru adoptarea + Build Back Better +”, a scris pe Twitter purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

Casa Albă promite că reformele ambiţioase ale planului ”Build Back Better” vor crea milioane de locuri de muncă, în timp ce republicanii îl văd ca un exemplu a ceea ce ei denunţă ca fiind nebunia de cheltuieli a adversarilor lor democraţi.

Acest text ”va reduce deficitul cu peste 100 de miliarde de dolari în zece ani”, a dat asigurări Joe Biden, promiţând că planul ”va reduce costurile, va crea locuri de muncă şi ne va reconstrui economia”.

Citește și : Zeci de pasageri au profitat de escala făcută la Barcelona pentru a cere AZIL în Spania

Dar mai este mult de parcurs până la adoptarea sa, mai ales că va fi cu siguranţă modificat de Senat.

Luna trecută, preţurile crescuseră cu 6,2% în decurs de un an, dând apă la moară opoziţiei republicane care îşi propune să obţină majoritatea în ambele camere ale Congresului la alegerile de anul viitor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Aude Hesbert, numită directoare a Festivalului de Film American de la Deauville

Aude Hesbert, numită directoare a Festivalului de Film American de la Deauville Aude Hesbert a fost numită luni directoare a Festivalului de Film American de...

O țestoasă a provocat întârzieri ale trenurilor în Anglia, după ce s-a urcat încet pe șine

O țestoasă a provocat întârzieri ale trenurilor în Anglia, după ce s-a urcat încet pe șine O țestoasă a provocat întârzieri ale trenurilor în Anglia,...

Un bărbat, rănit grav de un rechin pe coasta de est a Australiei

Un bărbat, rănit grav de un rechin pe coasta de est a Australiei Un bărbat a fost rănit grav marţi după ce a fost atacat...

Rechinii din apele de coastă ale Braziliei conțin urme de cocaină în organism

Rechinii din apele de coastă ale Braziliei conțin urme de cocaină în organism Rechinii din apele de coastă ale Braziliei conțin urme de cocaină în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.