Biden spune că nici el nu ştie prea multe despre atacul iminent al Iranului

Publicat:

Biden spune că nici el nu ştie prea multe despre atacul iminent al Iranului

Echipa de securitate naţională a preşedintelui american Joe Biden nu dispune deocamdată de suficiente elemente pentru a şti clar când şi cum va avea loc atacul probabil al Iranului şi al aliatului său, gruparea şiită libaneză Hezbollah, împotriva Israelului, a relatat marţi publicaţia digitală Axios, citată de EFE, potrivit stiripesurse.ro.

Axios citează ca surse trei oficiali familiarizaţi cu discuţiile desfăşurate luni seara în celebra cameră de criză Situation Room de la Casa Albă, unde preşedintele Joe Biden şi vicepreşedinta Kamala Harris s-au întâlnit cu echipa lor de securitate pentru a evalua situaţia din Orientul Mijlociu.


Citeşte şi: Ruşii bombardează Ucraina cu rachete balistice – Stiripesurse.md

Administraţia Biden, potrivit acestor surse, lucrează pentru a contracara posibilele atacuri şi a mobiliza presiunea diplomatică asupra Iranului şi a grupării Hezbollah, încercând să minimizeze represaliile ambelor părţi pentru asasinarea a doi lideri islamişti atribuită Israelului.

Biden spune că nici el nu ştie prea multe despre atacul iminent al Iranului

Secretarul de stat american Antony Blinkena avut duminică o conversaţie cu omologii săi din G7, cărora le-a spus că Iranul şi Hezbollah ar putea ataca Israelul în termen de maximum 48 de ore, deci interval care trebuia să expire noaptea trecută.

Cu toate acestea, în cadrul întâlnirii pe care Biden şi Harris au avut-o cu Consiliul Naţional de Securitate al Casei Albe, evaluarea situaţiei “a fost mai nuanţată” şi, conform serviciilor de informaţii, se aşteaptă un scenariu care implică două valuri de atacuri: unul din partea Hezbollah şi unul din partea Iranului şi a câtorva dintre aliaţii săi din zonă.

Dar serviciilor de informaţii americane nu le este clar deocamdată cine va lovi primul şi ce fel de ofensivă vor desfăşura, au declarat sursele Axios.

Iranul şi aliatul său libanez Hezbollah au promis să riposteze la asasinarea liderului politic al Hamas, Ismail Haniyeh, şi a gărzii sale de corp, la Teheran, şi a comandantului militar al Hezbollah, Fuad Shukr, la Beirut, asasinate atribuite Israelului. Dacă atacul asupra comandantului Hamas a fost revendicat de către armata israeliană, asasinarea lui Ismail Haniyeh nu a fost asumată de guvernul de la Tel Aviv. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Avere nejustificată de peste jumătate de milion. Un fost vameș a fost trimis în judecată

Avere nejustificată de peste jumătate de milion. Un fost vameș a fost trimis în judecată Un fost funcționar public cu statut special în cadrul Serviciului...

Israelul este sub presiune pentru a limita răspunsul la un posibil atac din partea Iranului

Israelul este sub presiune pentru a limita răspunsul la un posibil atac din partea Iranului Unii din cei mai apropiaţi aliaţi ai Israelului, care se...

Un pieton care traversa neregulamentar a fost lovit de ambulanţă

Un pieton care traversa neregulamentar a fost lovit de ambulanţă O persoană a ajuns la spital, după ce a fost lovită de o ambulanță. Totul...

Șeful de la „Spații Verzi” riscă să rămână fără câteva sute de mii de lei

Șeful de la „Spații Verzi” riscă să rămână fără câteva sute de mii de lei Director interimar al Î M „Asociația de Gospodărie a Spațiilor...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.