X

BILANȚ: 94 de persoane au murit în urma exploziei din Mexic

Numărul persoanelor care au murit în urma exploziei unei conducte de petrol în statul Hidalgo din centrul Mexicului a ajuns la 94, au anunțat marți oficiali guvernamentali, relatează Reuters, scrie mediafax.

Explozia s-a produs vinerea trecută după ce aproximativ 800 de persoane din orașul Tlahuelilpan s-au strâns pentru a colecta combustibilul care țâșnea dintr-o conductă care fusese spartă de câțiva indivizi care voiau să fure benzină.

Citește și : Putin prevede o ‘muncă minuţioasă’ înainte de semnarea unui tratat de pace cu Japonia privind insulele Kurile

Centrul Mexicului a fost lovit de o criză a combustibilului în urma deciziei președintelui Andres Manuel Lopez Obrador de a organiza razii împotriva hoților cu aproximativ o lună în urmă, cerând închiderea conductelor de petrol într-un efort de a pune capăt activității infracționale.

Ministrul pentru Securitate Publică, Alfonso Durazo, a anunțat că incendiul a fost stins sâmbătă, puțin după ora locală 0.00 (8.00, ora României). Este cel mai grav incident de acest gen din ultimii ani din Mexic.

Citește și : O persoană a murit în urma atacului cu vehicul-capcană din orașul sirian Latakia

Tags: Alfonso DurazoAndres Manuel Lopez ObradorexplozieHidalgomexicpetrolTlahuelilpan
Categorii: Știrile zilei