Bilanţ actualizat al tregediei feroviare din Spania: Un mort şi 49 de răniţi

Publicat:

O persoană şi-a pierdut viaţa şi 49 au fost rănite, dintre care cinci grav, după ce un tren de navetişti a deraiat marţi în localitatea Vacarisses, în apropiere de Barcelona, ca urmare a unei alunecări de teren după ploile torenţiale care au căzut în ultimele zile în Catalonia, potrivit ultimului bilanţ oferit de serviciile de urgenţă, relatează AFP, potrivit agerpres.

Trenul circula între oraşul Manresa şi Barcelona. Două din cele şase vagoane au deraiat în jurul orei locale 06:15 (05:15 GMT) în apropiere de Vacarisses, un mic sat situat la 35 de kilometri nord-vest de Barcelona, a informat pe Twitter serviciul de protecţie civilă al regiunii.


Citeşte şi: Un tren de navetişti a deraiat în Spania. Cel puţin un om a murit! – FOTO/VIDEO

Din cele 133 de persoane aflate la bord, ‘o singură persoană a decedat, cinci au fost grav rănite şi 44 au suferit răni uşoare’, potrivit sursei citate.

Trenul a deraiat din cauza unei alunecări de teren după ploile abundente care au afectat zona în ultimele zile, a declarat administratorul infrastructurii feroviare spaniole Adif.

Citeşte şi: 2 morţi şi 4 dispăruţi după ce o alunecare de teren a surpat un drum din Portugalia

Potrivit autorităţilor, echipamentele instalate în această zonă pentru a împiedica alunecările de teren nu au ‘rezistat căderilor de pietre’.

Căderile de pietre au provocat deja deraieri în această zonă în 2009 şi 2011, însă fără a se solda cu răniţi grav, potrivit presei locale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O moldoveancă a fost arestată în Rusia pentru proxenetism

O moldoveancă a fost arestată în Rusia pentru proxenetism O femeie de 41 din R.Moldova a fost reținută în regiunea Leningrad din Rusia, fiind învinuită...

Medicii din Diaspora sunt chemaţi să lucreze în spitalele din ţara natală

Medicii din Diaspora sunt chemaţi să lucreze în spitalele din ţara natală Medicii originari din R. Moldova, care își desfășoară activitatea în instituțiile medicale de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia Poliția a fost alertată de rudele tânărului, iar serviciile specializate au intervenit imediat la fata locului, scrie presa...

Un moldovean a atacat cu cuţitul mai multe persoane în Italia. Una dintre victime a murit!

Un moldovean a atacat cu cuţitul mai multe persoane în Italia. Una dintre victime a murit! Un bărbat din R.Moldova a fost reținut de polițiștii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.