X

Bilanț în creștere după DEZASTRUL din Istanbul. 14 morți și 8 dispăruți; un adolescent a fost scos în viață de sub dărâmături! – VIDEO

Bilanţul victimelor prăbuşirii unui imobil rezidenţial la Istanbul, miercuri, a ajuns la 14 persoane, a comunicat vineri ministrul turc de interne Suleyman Soylu, transmite dpa, potrivit agerpres.

Opt persoane sunt în continuare date dispărute, iar numărul celor scoşi în viaţă de sub dărâmături a ajuns la 14, a indicat ministrul de interne într-o conferinţă de presă, dând citire numelor celor morţi sau răniţi.

Citește și: Armata lui Maduro moare de foame

Puţin mai deverme, Solyu, care a vizitat locul tragediei, a declarat că un adolescent în vârstă de 16 ani a fost salvat vineri.

O fetiţă, care fusese salvată joi, se află la terapie intensivă, a adăugat ministrul.

Un imobil cu mai multe etaje s-a prăbuşit miercuri în cartierul Kartal, dens populat, situat în partea asiatică a metropolei Istanbul.

Cauza prăbuşirii face în continuare obiectul investigaţiilor, a mai declarat ministrul de interne, dând asigurări că ploaia nu a încetinit operaţiunile de salvare.

Citește și: Cadavrul lui Emiliano Sala a fost identificat

Misiunea dificilă de extragere a eventualilor supravieţuitori şi a celor decedaţi dintre dărâmături a fost complicată suplimentar de evacuarea clădirilor din vecinătate.

Echipe speciale folosesc dispozitive cu laser pentru a scana imobilele din apropiere ce ar putea prezenta risc de prăbuşire iminentă, a declarat guvernatorul Istanbulului, Ali Yerlikaya.

Tags: bloc prabusitcartierul KartalIstanbulturcia
Categorii: Sinteze