X

Bilanţ tot mai negru după scufundarea unui feribot în Indonezia. Zeci de oameni sunt în continuare dispăruţi – VIDEO

Bilanţul accidentului de feribot în largul provinciei indoneziene Sulawesi a ajuns miercuri la 29 de morţi şi 41 de dispăruţi, a anunţat un oficial, informează dpa, potrivit agerpres.

KM Lestari Maju, care transporta aproximativ 140 de persoane şi circa 150 de motociclete, s-a scufundat marţi în largul coastei micii Insule Selayar în timp ce naviga pe vreme rea, au declarat oficiali.


Citeşte şi: Violenţe fără precedent în Nantes după ce poliţia a împuşcat mortal un tânăr – VIDEO

Unii pasageri au sărit în apă când nava a început să se încline.

Cel puţin 69 de pasageri au fost salvaţi, a declarat Sutopo Nugroho, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Naţionale de Management al Dezastrelor.

O înregistrare video difuzată de agenţie arată mai mulţi pasageri purtând veste de salvare portocalii prinşi de partea laterală a navei în timp ce se apropia o barcă de salvare.


Citeşte şi: Justiţia ecuadoriană a emis un mandat de arestare pe numele fostului preşedinte, Rafael Correa

Accidentele maritime sunt frecvente în Indonezia, unde ambarcaţiunile sunt adesea supraaglomerate şi regulile nu sunt întotdeauna aplicate.

Pe 18 iunie, aproape 200 de persoane s-au înecat după ce un feribot supraaglomerat s-a scufundat în timp ce naviga pe vreme rea pe un lac vulcanic din provincia Sumatra de Nord. 

Tags: feribotindoneziaKM Lestari MajuSelayarSulawesi
Categorii: Știrile zilei