X

Bilanţ provizoriu: Erupţia vulcanului din Guatemala a omorât 75 de oameni

O puternică explozie a obligat marţi echipele de salvare să-şi întrerupă căutările în jurul vulcanului Fuego din Guatemala, la 48 de ore după erupţia care a provocat moartea a 75 de persoane şi aproape 200 de dispăruţi, relatează miercuri agenţiile France Presse şi EFE, potrivit agerpres.

Potrivit Institutului naţional medico-legal (Inacif), 75 de persoane au murit în catastrofă, după descoperirea altor două trupuri neînsufleţite marţi. Doar 23 de trupuri au fost identificate până în prezent.

Citeşte şi: SUA insistă: Iranul trebuie să oprească îmbogăţirea uraniului

Sergio Cabanas, directorul de operaţiuni de salvare ale Coordonării naţionale de gestionare a catastrofelor naturale (Conred), a declarat marţi la o conferinţă de presă, că 192 de persoane, ale căror nume şi domiciliu se cunosc, sunt date dispărute de duminică.

Erupţia a provocat de asemenea 46 de răniţi şi a obligat evacuarea a 3.271 persoane, potrivit Conred. Alte 2.625 de persoane au fost relocate. Catastrofa a afectat, în diferite grade, în total 1,7 milioane de guatemalezi.

Citeşte şi: Summitul Trump-Kim, la Hotelul Capella, pe Insula Sentosa, în Singapore (Casa Albă)

Marţi, o puternică explozie a obligat autorităţile să evacueze şapte localităţi de pe versantul vulcanului, iar operaţiunile de salvare au fost suspendate.

Potrivit Conred noi scurgeri piroclastice – cenuşă, noroi şi roci fierbinţi – ar putea interveni în următoarele ore.

Intensificarea activităţii vulcanice a provocat panică în oraşul Escuintla, din apropierea colosului cu o înălţime de 3.763 de metri şi situat la 35 de km sud-vest de capitală.

Tags: EscuintlaFuegoGuatemalavulcan
Categorii: Știrile zilei