X

Bilanțul atacului asupra unui hotel din Mogadiscio a urcat la 21 de morți

Bilanțul morților în urma asediului devastator de 30 de ore al jihadiștilor Al-Shabaab la un hotel din capitala Somaliei, Mogadiscio, a crescut la 21, a declarat duminică ministrul sănătății, Ali Haji Adan, informează mediafax.

Echipele de intervenție au încercat să îndepărteze resturile atacului cu arme și bombe al grupului legat de Al-Qaeda asupra popularului hotel Hayat, care a lăsat părți din clădire în ruine.

Citește și : Zelenski îi îndeamnă pe ucraineni să rămână vigilenți înainte de ziua independenței: ‘Rusia ar putea încerca să facă ceva deosebit de urât’

“Ministerul Sănătății a confirmat până în prezent moartea a 21 de persoane și rănirea a 117 persoane” în atacul care a început vineri seara și a durat mai mult de o zi, a declarat Adan, potrivit AFP.

Duminică dimineața, zona din jurul hotelului era liniștită și drumurile blocate de forțele de securitate, în timp ce salvatorii și experții în dezamorsare de bombe încercau să curețe incinta de orice explozibil și să îndepărteze molozul.

Clădirea hotelului a fost grav avariată în timpul schimbului de focuri dintre forțele somaleze și insurgenți.

Comisarul de poliție Abdi Hassan Mohamed Hijar a declarat duminică reporterilor că “106 persoane, inclusiv copii și femei” au fost salvate.

Citește și : Daria Dugina, fiica ‘ghidului spiritual’ al invaziei lui Putin în Ucraina, ucisă într-o explozie

A fost cel mai mare atac din Mogadishu de la preluarea mandatului de către noul președinte al Somaliei, Hassan Sheikh Mohamud, în iunie.

Tags: Ali Haji AdanhotelMogadisciosomalia
Categorii: Știrile zilei