Bilanţul atacului cu rachete de joi asupra Zaporojie a crescut la 11 morţi; cel puţin 15 de persoane sunt date dispărute

Publicat:

Oraşul Zaporojie, centrul administrativ al regiunii omonime din sudul Ucrainei, a fost ţinta a trei atacuri puternice din partea forţelor ruse în ultimele 24 de ore: vineri dimineaţă a fost vizat de ‘drone kamikaze’ de fabricaţie iraniană, iar joi – în două rânduri – cu rachete sol-aer S-300, atacurile din urmă cu o zi soldându-se cu cel puţin 11 morţi şi peste 15 persoane date dispărute, potrivit ultimului bilanţ al Serviciului de stat de urgenţă al Ucrainei, citat de EFE şi Ukrinform, potrivit agerpres.

Echipele de salvare au scos vineri de sub dărâmături cadavrele a opt persoane, pe lângă cele trei care au fost recuperate joi.


Citeşte şi: Ancheta asupra fiului preşedintelui Biden dezvăluie dovezi de evaziune fiscală – Black News

Operaţiunile de căutare şi salvare au fost desfăşurate şi în cursul nopţii şi continuă şi în prezent, mai multe persoane fiind recuperate în viaţă.

“Ştim despre 11 morţi pentru moment. Încă cel puţin 15 persoane sunt considerate dispărute. Transmit sincere condoleanţe familiilor şi prietenilor victimelor”, a declarat secretarul Consiliului municipal Andrii Kurtev pe contul său Telegram.

Atacurile cu rachete asupra oraşului Zaporojie de joi au lovit două clădiri dintr-o zonă rezidenţială.

Kirilo Timoşenko, şeful adjunct al cancelariei prezidenţiale, a indicat că Rusia a bombardat centrul oraşului Zaporojie cu rachete S-300.

“Bombardamentele au fost efectuate se pare cu un sistem de rachete sol-aer S-300. Rachetele au căzut în centrul oraşului”, a scris el într-un mesaj pe Telegram.

Autorităţile ucrainene au raportat joi două atacuri cu rachete asupra acestui oraş din sudul ţării, centru administrativ al regiunii unde se află cea mai mare centrală nucleară din Europa.

Citeşte şi: Franţa intenţionează să trimită din nou Kievului tunuri Caesar – Black News

În primul atac, armata rusă a lansat şapte rachete, lovind clădiri rezidenţiale, dintre care două imobile cu mai multe etaje au fost distruse.

Forţele ruse au atacat şi vineri Zaporojie, dar de data aceasta, pentru prima oară, cu drone de fabricaţie iraniană, după cum a declarat şeful administraţiei militare regionale Oleksandr Staruh. Potrivit acestuia, au fost vizate obiective de infrastructură civilă şi cel puţin o persoană a fost rănită, conform informaţiilor preliminare. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Peskov: Moscova este pregătită să poarte negocieri cu Ucraina chiar dacă Zelenski este la putere

Peskov: Moscova este pregătită să poarte negocieri cu Ucraina chiar dacă Zelenski este la putere Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a transmis joi,...

Kievul afirmă că a destructurat o celulă a FSB care plănuia sabotaje în Ucraina, Polonia și țările baltice

Kievul afirmă că a destructurat o celulă a FSB care plănuia sabotaje în Ucraina, Polonia și țările baltice Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunţat...

Un grup neonazist rus revendică asasinarea fostei deputate ucrainene Irina Farion

Un grup neonazist rus revendică asasinarea fostei deputate ucrainene Irina Farion Un manifest publicat pe un canal Telegram asociat unui grup neonazist rus şi semnat...

Armata română a găsit resturi de dronă într-o localitate din Delta Dunării

Armata română a găsit resturi de dronă într-o localitate din Delta Dunării Ministerul Apărării Naționale a confirmat joi că a găsit resturi provenind de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.