Bilanțul atacului cu rachete în apropiere de Odesa a ajuns la 21 de morți

Publicat:

Rusia ucide 21 de persoane, inclusiv un băiat de 12 ani, cu rachete în apropiere de Odesa, după ce a abandonat Insula Șerpilor, informează mediafax.

Rusia a distrus vineri o parte dintr-o clădire de apartamente când oamenii dormeau, în atacuri cu rachete lângă portul ucrainean Odesa de la Marea Neagră, despre care autoritățile spun că au ucis cel puțin 21 de persoane, la câteva ore după ce trupele ruse au abandonat Insula Șerpilor, anunță Reuters.


Citește și : Xi Jinping: ‘Nu există niciun motiv pentru a schimba’ principiul ‘o ţară, două sisteme’

Vecinii din satul-stațiune Serhiivka au ajutat muncitorii să scotocească printre dărâmăturile blocului de apartamente cu nouă etaje, o parte din acesta fiind complet distrusă la ora 1:00 dimineața.

Pereții și ferestrele unui bloc de apartamente vecin, cu 14 etaje, au fost, de asemenea, avariate de explozie. Taberele de vacanță din apropiere au fost, de asemenea, afectate.

Serhi Bratchuk, purtătorul de cuvânt al administrației regionale din Odesa, a declarat că s-a confirmat că 21 de persoane au fost ucise, inclusiv un băiat de 12 ani. Autoritățile au declarat anterior că 41 de persoane au fost salvate din clădirea de apartamente în care locuiau 152 de persoane.

Guvernatorul regional a declarat că rachetele au fost lansate din direcția Mării Negre.

Kremlinul a negat că ar fi vizat civili: “Aș dori să vă reamintesc cuvintele președintelui că forțele armate ruse nu lucrează cu ținte civile”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Atacul a avut loc la doar patru zile după ce Rusia a lovit un mall din centrul Ucrainei, ucigând cel puțin 19 persoane.

Citește și : SUA deplâng ‘erodarea autonomiei’ în Hong Kong, la 25 de ani de la retrocedare

Kievul spune că Moscova și-a intensificat dramatic atacurile cu rază lungă de acțiune care au lovit ținte civile departe de linia frontului în ultimele zile, ceea ce Ucraina descrie ca fiind o crimă de război. Rusia spune că a țintit obiective militare.

Mii de civili au fost uciși de când Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Atacuri masive asupra Ucrainei: Peste 80 de ținte aeriene identificate

Atacuri masive asupra Ucrainei: Peste 80 de ținte aeriene identificate În noaptea și dimineața zilei de 7 octombrie, Forțele Aeriene ale Ucrainei au raportat că...

Carne de tun! Rusia pierde tot mai mulți militari pe frontul din Ucraina

Carne de tun! Rusia pierde tot mai mulți militari pe frontul din Ucraina Până în prezent, cea mai sângeroasă lună pentru armata rusă a fost...

Ucraina a lovit cel mai mare terminal petrolier din Crimeea

Ucraina a lovit cel mai mare terminal petrolier din Crimeea Armata ucraineană a afirmat luni că a lovit în timpul nopţii "cel mai mare terminal...

Moldova va avea 16 secţii de votare în România

Moldova va avea 16 secţii de votare în România Autoritățile din Republica Moldova vor deschide 16 secții de votare pe teritoriul României pentru alegerile prezidențiale...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.