X

Bilanţul atacului rusesc asupra oraşului ucrainean Poltava a ajuns la 58 de morţi

 

Bilanţul atacului rusesc asupra oraşului ucrainean Poltava a ajuns la 58 de morţi

Trei persoane, care au fost rănite în atacul rusesc asupra oraşului Poltava din centrul Ucrainei în această săptămână, au murit din cauza rănilor, ridicând numărul morţilor la 58, au anunţat autorităţile regionale, conform AFP.

“Din păcate, alte trei persoane rănite în atacul rusesc asupra Poltava de la 3 septembrie au murit la spital. Numărul morţilor se ridică acum la 58”, a declarat guvernatorul regiunii Poltava, Filip Pronin, într-un mesaj pe Telegram, potrivit stiripesurse.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Rusia a susţinut că atacul asupra Poltava, unul dintre cele mai mortale din ultimele luni, a vizat un “centru de antrenament” al armatei ucrainene şi că lovitura “a distrus obiectivele” acestuia.

Autorităţile ucrainene nu au specificat câte dintre victime erau militari şi câte civili. Peste 300 de persoane au fost, de asemenea, rănite.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Atacul rusesc a fost condamnat pe scară largă de către aliaţii Kievului, iar preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a reiterat apelurile către Occident să furnizeze ţării sale mai multe sisteme de apărare aeriană.

Tags: Poltavaucrainavictime
Externe