Bilanțul atentatului asupra hotelului din Mogadishu a ajuns la 12 morți

Publicat:

Cel puțin 12 persoane au fost ucise în capitala Somaliei, Mogadishu, după ce militanții al Shabaab au atacat un hotel, a declarat sâmbătă un ofițer de informații pentru Reuters , informează mediafax.

Atacatorii au lovit vineri seară hotelul Hayat cu două mașini capcană, înainte de a intra în unitate în timp ce trăgeau cu armele.


Citește și : Coreea de Nord respinge planul de ajutor economic ‘îndrăzneţ’ propus de Seul

“Până în prezent am confirmat că 12 persoane, majoritatea civili, au murit”, a declarat pentru Reuters un ofițer de informații.

“Operațiunea este pe cale să se încheie, dar încă mai continuă”.

Sunete de explozii au răsunat în timpul nopții, în timp ce forțele guvernamentale încercau să recupereze controlul asupra hotelului de la militanți, au declarat martorii.

Părți mari ale hotelului au fost distruse în urma luptelor, au spus aceștia.

Gruparea al Shabaab, legată de Al Qaeda, a revendicat atacul, potrivit unei traduceri a SITE Intelligence Group, care monitorizează declarațiile grupărilor jihadiste.

Al Shabaab luptă de mai bine de 10 ani pentru a răsturna guvernul somalez. Acesta dorește să își instaureze propria guvernare bazată pe o interpretare strictă a legii islamice.

Hotelul Hayat este un loc de întâlnire popular pentru oficiali guvernamentali.

Citește și : Bolsonaro se apropie de Luiz Inacio Lula da Silva în sondajele din Brazilia

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Genomul 3D al unui mamut lânos, reconstruit de oamenii de ştiinţă

Genomul 3D al unui mamut lânos, reconstruit de oamenii de ştiinţă Pielea unui mamut lânos siberian a fost expusă la condiţii atât de glaciale, în...

Taxa de intrare în Veneţia va creşte în 2025, în încercarea de reducere a aglomeraţiei

Taxa de intrare în Veneţia va creşte în 2025, în încercarea de reducere a aglomeraţiei Sistemul experimental de plată introdus pentru turişti de oraşul italian...

O posibilă planetă oceanică, la ‘doar’ 48 de ani-lumină de Pământ

O posibilă planetă oceanică, la 'doar' 48 de ani-lumină de Pământ Un corp ceresc care se află de mulţi ani în colimatorul astronomilor ar putea...

Numărul vizitatorilor străini în Bulgaria a crescut cu 29% în mai

Numărul vizitatorilor străini în Bulgaria a crescut cu 29% în mai Numărul vizitatorilor străini în Bulgaria a crescut în ritm anual cu 29% în mai,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.