X

Bilanţul cutremurelor este de cel puţin 716 morţi în nord-vestul Siriei

Bilanţul cutremurelor produse luni a ajuns la cel puţin 716 morţi în nord-vestul Siriei, conform datelor raportate de Administraţia de la Damasc şi de Naţiunile Unite, informează agenţia Reuters, informează mediafax.

Centralizarea datelor este dificilă, în contextul în care unele zone din nord-vestul Siriei afectate de cutremure sunt sub controlul grupurilor insurgente. Ministerul Sănătăţii de la Damasc a raportat 461 de morţi şi 1.326 de răniţi în zonele calamitate aflate sub control guvernamental. În localităţile aflate sub control insurgent, oficialii Naţiunilor Unite au anunţat 255 de morţi.

Citește și : Armata israeliană a ucis mai mulţi militanţi înarmaţi într-o tabără de refugiaţi lângă Ierihon

Cutremurele au afectat puternic provincia Alep, în special localităţile Jandaris şi Atareb.

Epicentrul seismelor de suprafaţă a fost în sud-estul Turciei, la frontiera cu Siria. Un cutremur de 7,8 grade a avut loc luni dimineaţă în zona Pazarcik (Kahramanmaras). Un alt cutremur, de 7,6 grade, s-a produs la prânz în zona Elistan. Cutremurele, urmate de zeci de replici, au fost simţite foarte puternic în provinciile turce Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakir, Adana, Adiyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay şi Kilis. Potrivit celui mai nou bilanţ, anunţat de Agenţia turcă pentru Situaţii de Urgenţă (AFAD), cel puţin 1.498 de persoane au murit, iar alte 8.533 au fost rănite. În afară de Turcia şi Siria, cutremurele au fost resimţite în Cipru şi Liban.

Citește și : Nou bilanţ al catastrofei din Turcia (VIDEO): Peste 900 de morţi, mii de răniţi şi numeroase persoane rămase sub dărâmături

Tags: AlepAtarebcutremurJandarissiria
Categorii: Sinteze