Bilanţul cutremurului din Papua Noua Guinee a crescut la 7 morţi

Publicat:

Bilanţul unui seism violent care s-a produs duminică în Papua Noua Guinee a crescut luni la şapte morţi şi s-ar putea agrava pe măsură ce salvatorii ajung la victimele din comunităţile izolate, afectate de alunecări de teren, informează AFP, potrivit agerpres.

Potrivit comisarului de poliţie David Manning, victimele cutremurului cu magnitudinea 7,6 au fost găsite în partea centrală şi de nord a ţării, unde gospodăriile şi infrastructura sunt grav avariate.


Citeşte şi: Zelenski spune că armata ucraineană a eliberat oraşul strategic Izium – Black News

Trei mineri au decedat după ce au fost îngropaţi în urma unei alunecări de teren în localitatea Wau, iar alte patru persoane au murit în provinciile Morobe şi Madang, a spus el.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 61 de kilometri, la o distanţă de aproximativ 67 de kilometri de oraşul Kainantu, potrivit Institutul american de geofizica (USGS).

Seismul a declanşat o serie de alunecări de teren mortale.

Terenul din regiune este accidentat, iar zonele cele mai afectate nu sunt accesibile cu maşina, a declarat Valachie Quagliata, secretar general al Societăţii de Cruce Roşie din Papua Noua Guinee.

Companii aeriene mici şi organizaţii de misionari au ajutat la transportul aerian a unora dintre victimele din junglă.

Potrivit echipei ONU pentru managementul dezastrelor, în urma operaţiunilor aeriene de recunoaştere efectuate de Mission Aviation Fellowship au fost constatate “alunecări de teren vizibile în zona Nankina, cu unele alunecări de teren încă active”.

Cutremurul a afectat hidrocentrala Ramu “ceea ce a dus la avarierea totală a sistemului” în trei provincii, potrivit unei evaluări ONU.

Un cablu submarin care leagă capitala regională Madang de Port Moresby a fost, de asemenea, avariat în urma cutremurului, la fel ca şi o legătură între Madang şi Sydney.

Drumul principal din regiune, care conectează mai multe oraşe importante, a fost parţial deteriorat.

Citeşte şi: Alegeri legislative în Suedia: Stânga la egalitate cu blocul de dreapta/extremă dreapta – Black News

Cu toate acestea, aeroporturile regionale au rămas deschise şi nu au fost raportate pagube, potrivit ONU.

Premierul James Marape le-a cerut locuitorilor să rămână precauţi după cutremurul “masiv”, dar a declarat că impactul acestuia ar trebui să fie mai mic decât cel al seismului cu magnitudinea 7,5 din februarie 2018, care a ucis cel puţin 125 de persoane.

Cutremurele sunt frecvente în Papua Noua Guinee, ţară situată pe ”Cercul de Foc” din Oceanul Pacific, o regiune caracterizată printr-o activitate seismică intensă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

‘Moldelectrica’ anunță despre limitarea capacității de transfer al energiei electrice din sistemul electroenergetic național

'Moldelectrica' anunță despre limitarea capacității de transfer al energiei electrice din sistemul electroenergetic național Întreprinderea de Stat „Moldelectrica” anunță despre limitarea capacității de transfer al...

Anchetă la Inspectoratul General pentru Migrație, după aproape o săptămână de la omorul cetățeanului turc în sectorul Râșcani

Anchetă la Inspectoratul General pentru Migrație, după aproape o săptămână de la omorul cetățeanului turc în sectorul Râșcani Ministerul Afacerilor Interne informează că la Inspectoratul...

În două localități din țară vor avea loc alegeri locale noi (CEC)

În două localități din țară vor avea loc alegeri locale noi (CEC) Pe 17 noiembrie curent, vor avea loc alegeri locale noi pentru funcția de...

Orașul Cimișlia își modernizează rețeaua de transport public cu ajutorul UE

Orașul Cimișlia își modernizează rețeaua de transport public cu ajutorul UE Orașul Cimișlia își modernizează rețeaua de transport public cu ajutorul Uniunii Europene. Cu o...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.