X

Bilanțul cutremurului din zona Vulcanului Etna de pe insula Sicilia a ajuns la aproximativ 30 de răniți

Aproximativ 30 de persoane au fost rănite, iar mai multe clădiri au fost afectate de un cutremur cu magnitudinea de 5,1 grade ce s-a produs în cursul nopții de marți spre miercuri în zona Vulcanului Etna de pe insula Sicilia, care a erupt luni, au anunțat autoritățile italiene, informează Reuters, potrivit mediafax.

Seismul s-a produs miercuri la ora locală 03:19 (04:19). Presa italiană a relatat că seismul s-a resimțit și în orașul Catania.

Citește și : Jihadiștii revendică atacul terorist soldat cu trei morţi asupra Ministerului de Externe de la Tripoli

Centrul Seismologic European Mediteranean (ESMC) a revizuit în creștere magnitudinea sesismului, de la 4,8 grade la 5,1 grade, iar potrivit noilor date, epicentrul a fost la o adâncime de aproximativ 1 kilometru.

Seismul a avut loc în largul Siciliei, la aproximativ 10 kilometri sud-est de localitatea Acitrezza, la 15 kilometri est de Catania, şi la 180 de kilometri est de Palermo.

Institutul american de geofizică (USGS) a indicat că seismul a avut o magnitudine de 5,1 grade.

Aproximativ 30 de persoane au fost rănite ușor, cele mai multe din cauza căderii unor elemente de zidărie. Aproximativ zece răniți au fost transportați la spital cu ambulanța.

Unele clădiri vechi din localitățile Santa Venerina și Zafferana Etnea au fost avariate, potrivit imaginilor difuzate de televiziunele italiene.

Citește și : Trump: „Ţara noastră o duce foarte bine. Punem în sfârşit America pe primul loc”

În urma erupției de luni a Vulcanului Etna, în zonă s-au înregistrat zeci de seisme, acesta fiind cel mai puternic.

Vulcanul a erupt luni, generând o coloană de cenuşă densă care a condus la închiderea temporară a Aeroportului Fontanarossa din Catania. Activitatea aeroportului a fost reluată luni după-amiază, dar traficul aerian este limitat.

Tags: AcitrezzaCataniaESMCEtnaseismSicilia
Categorii: Diaspora