Bilanțul cutremurului produs în Indonezia a ajuns la 4 morţi

Publicat:

Puternicul seism produs vineri în largul insulelor indoneziene Sumatra şi Java s-a soldat cu moartea a patru persoane şi a afectat sute de clădiri, conform unui anunţ făcut sâmbătă de autorităţile indoneziene, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Una dintre persoane a murit în urma unui atac de cord. Alte patru persoane au fost rănite. Aproximativ 200 de clădiri au fost avariate.


Citește și : Javad Zarif: Iranul va face un nou pas pe calea dezangajării din acordul nuclear din 2015

La doar câteva minute după producerea seismului de magnitudine 6,8 autorităţile au emis un avertisment de tsunami care a fost anulat după două ore, perioadă în care mii de locuitori din zonele afectate s-au refugiat spre interiorul insulelor, în zone mai ridicate.

Seismul a fost resimţit şi la Jakarta, numeroase persoane ieşind în stradă de teama producerii unor replici puternice.

Serviciul Geologic al Statelor Unite ale Americii a identificat epicentrul acestui seism în Oceanul Indian, la aproximativ 227 de kilometri distanţă de oraşul Teluk Betung de pe insula Sumatra.

Citește și : China ameninţă SUA cu măsuri de retorsiune în disputa tarifelor

Indonezia este situată pe aşa-numitul Inel de Foc al Pacificului, o zonă de convergenţă a plăcilor tectonice în care se produc frecvent cutremure. Cel mai devastator seism din istoria recentă s-a produs la 26 decembrie 2004 şi a avut magnitudinea de 9,5 grade, declanşând valuri tsunami uriaşe ce au ucis peste 226.000 de oameni de-a lungul liniei de coastă a Oceanului Indian, dintre care 126.000 de victime de origine indoneziană.

Un studiu realizat de Agenţia indoneziană pentru geofizică avertizează că în această regiune se poate produce un cutremur de magnitudine 8,8 ce poate duce la formarea unui val tsunami cu înălţimea de cel puţin 20 de metri, da nimeni nu poate prezice când se va produce un astfel de cutremur.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

China vrea să construiască o cale ferată subacvatică către SUA

China vrea să construiască o cale ferată subacvatică către SUA China are în prezent una dintre cele mai extinse și impresionante rețele feroviare de mare...

Mitul celor doi litri de apă pe zi. Medic: ‘Pacienții cu hipertensiune dacă beau doi litri pe zi s-au umflat’

Mitul celor doi litri de apă pe zi. Medic: 'Pacienții cu hipertensiune dacă beau doi litri pe zi s-au umflat' Ideea că trebuie să bem...

Mallorca, paradisul aglomerat. Turismul record din Spania amenință stilul de viață al localnicilor

Mallorca, paradisul aglomerat. Turismul record din Spania amenință stilul de viață al localnicilor Realitatea din spatele turismului de succes din Spania este una din ce în ce...

JO 2024: Papa Francisc salută puterea unificatoare a sportului

JO 2024: Papa Francisc salută puterea unificatoare a sportului Papa Francisc a salutat duminică puterea unificatoare a sportului, înaintea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.