Bilanţul deceselor de COVID-19, reevaluat în Marea Britanie la 26.097

Publicat:

Numărul deceselor provocate de noul coronavirus în Marea Britanie a crescut miercuri la 26.097 de morţi, faţă de 21.678 marţi, creştere ce rezultă în urma includerii în acest bilanţ şi a deceselor survenite în afara spitalelor între 2 martie şi 28 aprilie, au anunţat serviciile sanitare britanice, potrivit AFP, scrie agerpres.

După această revizuire a raportării, Marea Britanie devine a doua ţară europeană cu cele mai multe decese provocate de COVID-19, după Spania. Gestionarii căminelor de bătrâni au acuzat anterior autorităţile că ignoră aceste centre atât în statistici cât şi în furnizarea de teste şi materiale sanitare de protecţie.


Citește și : SUA nu au informaţii noi despre Kim Jong Un (Pompeo)

Faţă de marţi s-au înregistrat 4.076 de noi cazuri de COVID-19, al căror total ajunge astfel în Marea Britanie la 165.221.

Acuzat că a reacţionat tardiv în faţa epidemiei, premierul Boris Johnson a instituit pe 23 martie o serie de restricţii pentru a frâna răspândirea coronavirusului, după modelul practicat de alte state europene, măsuri revizuite la fiecare trei săptămâni.

Autorităţile britanice afirmă că înaintea unei relaxări a acestora trebuie să se observe o scădere a intensităţii epidemiei, după ce aceasta îşi va fi atins vârful, şi să fie asigurate suficiente măsuri de prevenire a unei noi explozii a numărului de cazuri, inclusiv o testare extinsă şi anchete epidemiologice suficiente pentru a identifica şi izola noile cazuri.

Citește și : Bilanţul epidemiei de coronavirus în Italia

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.