Bilanțul deceselor după ce un pod s-a prăbușit în India a urcat la 60 – VIDEO

Publicat:

Cel puțin 60 de persoane au fost ucise după ce un pod peste un râu din vestul statului indian Gujarat s-a prăbușit, aruncând sute de oameni în apă, au anunțat autoritățile, informează mediafax.

Autoritățile au declarat că peste 150 de persoane se aflau pe podul suspendat peste râul Machhu, în orașul Morbi, în momentul prăbușirii, relatează Reuters.


Citește și : Turcia nu a fost înştiinţată oficial de Rusia cu privire la retragerea sa din acordul privind exportul de cereale din Ucraina

Imaginile arată zeci de persoane agățate de cablurile și de resturile răsucite ale podului prăbușit, în timp ce echipele de urgență se străduiesc să le salveze.

Unii s-au cățărat pe structura ruptă a podului în încercarea de a ajunge pe mal, în timp ce alții au înotat pentru a se salva.

https://twitter.com/sotiridi/status/1586741774445330433?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1586741774445330433%7Ctwgr%5Eff30a54722760fe03ba97b9e86096d7888666d5a%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.news.ro%2Fflux%2F%3Ff%3D33639

„60 de decese au fost confirmate până în prezent”, a declarat deputatul Mohan Kundariya.

De asemenea, cel puțin 30 de persoane au fost rănite, au declarat alți oficiali.

Ministrul de interne al statului, Harsh Sanghavi, a declarat că mai mult de 150 de persoane se aflau pe pod, o atracție turistică care a atras mulți vizitatori în timpul sezonului festiv, când se celebrează Diwali și Chhath Puja.

Podul istoric de 230 de metri a fost construit în timpul dominației britanice, în secolul al XIX-lea. Acesta a fost închis pentru renovare timp de șase luni și a fost redeschis pentru public săptămâna trecută.

Premierul Narendra Modi, care se află în statul său natal, Gujarat, pentru o vizită de trei zile, a declarat că i-a dat instrucțiuni ministrului șef al statului să mobilizeze de urgență echipe pentru operațiunea de salvare.

Citește și : Telefonul personal al lui Liz Truss a fost piratat de agenţi suspectaţi că lucrează pentru Vladimir Putin

Morbi este unul dintre cele mai mari centre de producție de ceramică din lume și reprezintă peste 80% din producția de ceramică a Indiei.

Incidentul are loc înaintea alegerilor din Gujarat, care sunt așteptate să aibă loc până la sfârșitul anului, mandatul actualului partid de guvernământ al lui Modi urmând să se încheie în februarie 2023.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ploile torențiale fac ravagii în Nepal: cel puțin 11 oameni au murit

Cel puțin 11 persoane au decedat în Nepal în urma inundațiilor și alunecărilor de teren provocate de ploile torențiale care au durat zile întregi,...

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA)

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA) Între 462.000 și 728.000 de soldați ruși...

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda Președintele turc, Recep Erdogan, a fost în tribunele stadionului...

VIDEO – Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona

Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona Cu o maree umană în alb şi roşu, oraşul Pamplona, din Nordul Spaniei, a deschis sâmbătă cele...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.