Bilanţul deceselor provocate de furtuna Choi-Wan în Filipine a ajuns la 8

Publicat:

Bilanţul victimelor provocate de furtuna tropicală Choi-Wan în Filipine a crescut la opt, iar 15 persoane sunt în continuare date dispărute, au informat agenţiile de protecţie civilă şi pentru gestionarea dezastrelor din această ţară, potrivit DPA, scrie agerpres .  

Patru persoane au murit în urma alunecărilor de teren şi a inundaţiilor în provinciile sudice Davao Del Sur, Davao De Oro şi Cotabato de Sud, a declarat agenţia pentru gestionarea dezastrelor.


Citește și : Biden vrea să reevalueze LISTA NEAGRĂ a lui Trump privind companiile chineze

De asemenea, două persoane şi-au pierdut viaţa după ce au fost lovite de fulger în provinciile Mindoro Occidental şi Mindoro Oriental, a indicat biroul regional de protecţie civilă.

În provincia estică Leyte, o femeie de 51 de ani şi un băiat de 8 ani s-a înecat în urma inundaţiilor, a indicat comisia la nivel de provincie responsabilă pentru gestionarea dezastrelor..

Cele 15 persoane dispărute includeau 12 pescari care au navigat în pofida condiţiilor meteo nefavorabile şi doi băieţi cu vârsta de 2, respectiv, 7 ani care au fost luaţi de viituri în Leyte, a declarat agenţia pentru gestionarea dezastrelor.

Peste 12.000 de persoane au fost strămutate din cauza Choi-Wan şi nevoite să rămână în centrele pentru sinistraţi, a adăugat aceasta.

Citește și : ATENŢIE, români! Se apropie termenul limită pentru solicitarea rezidenţei în UK

Însoţită de vânturi care ating la rafală viteza de 90 kilometri/oră, furtuna Choi-Wan se deplasează spre nord-vest cu 25 kilometri/oră şi este aşteptată să slăbească în intensitate înainte de a disipa sâmbătă, a precizat biroul filipinez de meteorologie.

Ţara este lovită în medie de 20 de cicloane tropicale în fiecare an.

Cel mai puternic taifun care a lovit Filipine a fost Haiyan, care a ucis peste 6.300 de persoane şi a strămutat alte peste patru milioane în noiembrie 2013.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene Regiunea rusă Belgorod va restricţiona, începând din 23 iulie, accesul în 14...

Vasile Tarlev: Vom găsi soluții să aducem investiții în țară

Vasile Tarlev: Vom găsi soluții să aducem investiții în țară Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, a subliniat, pe canalul său de Telegram, importanța...

Peste 1.000 de cazuri în care minori au fost abuzaţi sexual, înregistrate anul trecut

Peste 1.000 de cazuri în care minori au fost abuzaţi sexual, înregistrate anul trecut Violența asupra copiilor este un fenomen care capătă proporţii alarmante în...

VIDEO – Când nebunia nu are limite: Un profesor și-a construit un munte pe acoperișul unui bloc de apartamente

VIDEO - Când nebunia nu are limite: Un profesor și-a construit un munte pe acoperișul unui bloc de apartamente Profesorul Zhang Lin a dedicat șase...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.