Bilanţul exploziei unui hotel de lux din centrul Havanei la 6 mai urcă la 46 de morţi

Publicat:

Un bărbat grav rănit în explozia accidentală care a aruncat în aer un hotel de lux din centrul Havanei la 6 mai a murit din cauza rănilor sale, ridicând bilanţul morţilor la 46, a anunţat vineri Ministerul cubanez al Sănătăţii, scrie AFP, potrivit agerpres.

Această nouă deces survine în momentul în care ţara a început vineri în zori un doliu naţional care se va încheia sâmbătă la miezul nopţii. Vineri este programată o veghe de noapte în faţa Hotelului Saratoga.


Citește și : 15 ţări europene cer Israelului să renunţe la un proiect de colonizare în Cisiordania

Bilanţul accidentului este de 46 de morţi, printre care patru copii, o femeie însărcinată şi o turistă spaniolă de 29 de ani.

Joi, pompierii au anunţat descoperirea cadavrului ultimei persoane dispărute în dărâmăturile hotelului având mai multe etaje au fost distruse de o explozie în momentul în care o cisternă îl alimenta cu gaz.

Nouă adulţi, trei în stare gravă, şi patru copii, dintre care doi sunt şi ei în stare gravă, se află în continuare în spital. Alte 40 de persoane rănite mai puţin grav s-au putut întoarce la casele lor.

Hotelul Saratoga este cunoscut pentru că a găzduit mai multe celebrităţi în ultimii ani, printre care Mick Jagger, Beyoncé şi Madonna.

Citește și : Uniunea Europeană oferă Ucrainei asistenţă militară suplimentară de 500 de milioane de euro

Construită în 1880 pentru a găzdui magazine, clădirea a fost transformată în hotel în 1933. Ea a fost renovată pentru a fi transformată într-un hotel de lux în 2005, mai scrie AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor Banca Națională a Moldovei (BNM) utilizează mai multe instrumente de inteligență artificială (AI) pentru a...

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului Salvatorii au mers, săptămâna aceasta, pe la casele oamenilor din diferite localități, pentru...

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului Polonia va începe până la sfârşitul acestui an...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.