Bilanţul în urma unei viituri în nord-estul Afganistanului a depăşit 60 de morţi şi 180 de dispăruţi

Publicat:

Cel puţin 60 de persoane au murit în urma unei viituri produse în noaptea de miercuri spre joi în provincia Nouristan din nord-estul Afganistanului, unde aproximativ 180 de persoane sunt în continuare date dispărute, conform unui nou bilanţ publicat vineri, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Circa 60 de cadavre – femei, copii şi bărbaţi – au fost găsite după viitura din districtul Kamdesh”, la aproximativ 200 de kilometri nord-est de Kabul, declanşată de ploile torenţiale, a declarat vineri pentru AFP Hafiz Abdul Qayum, guvernatorul provinciei Nouristan.


Citește și : Fostul cardinal american Theodore McCarrick, inculpat pentru agresiune sexuală asupra unui adolescent

“Aproximativ 180 de persoane sunt date dispărute; nu ştim dacă sunt vii sau decedate”, a precizat oficialul, adăugând că majoritatea caselor din satele situate în zona afectată, greu accesibilă, au fost distruse.

Astfel de dezastre nu sunt neobişnuite în această ţară şi se soldează cu zeci de victime în fiecare an, în special în zonele rurale sărace, unde casele sunt adesea rudimentare şi clădite în zone riscante.

În august 2020, o inundaţie a provocat moartea a peste 100 de persoane în localitatea Charikar, capitala provinciei Parwan, la aproximativ 60 de kilometri nord de Kabul.

Operaţiunile de căutare şi salvare, dar şi de livrare a ajutoarelor, în urma dezastrelor naturale, în special în zone izolate, sunt adesea perturbate de lipsa echipamentelor şi de infrastructura defectuoasă din ţara sărăcită de 40 de ani de conflicte armate.

Citește și : Comisia Europeană cere statelor UE să ajute Lituania în gestionarea valului de mii de migranţi ilegali din Belarus

Catastrofa s-a produs într-un context în care guvernul încearcă să controleze o ofensivă a talibanilor care au preluat controlul în vaste zone rurale ale ţării în ultimele trei luni.

Afganistanul, al cărui sistem sanitar rămâne extrem de precar, în pofida sprijinului donatorilor străini, se confruntă în plus şi cu un al treilea val de COVID-19.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Metode inovative de studiu în limba română la liceul „Mihai Eminescu” din Comrat

Metode inovative de studiu în limba română la liceul „Mihai Eminescu” din Comrat În Liceul Teoretic "Mihai Eminescu", cu predarea în limba română, din municipiul...

Un disident rus, ucis la Harkov în timp ce lupta de partea armatei ucrainene

Un disident rus, ucis la Harkov în timp ce lupta de partea armatei ucrainene Activistul rus de opoziţie Ildar Dadin a fost ucis în timp...

Cinci descoperiri demne de Nobel care nu au câştigat premiul. Laureaţii anului 2024, anunţaţi între 7 şi 14 octombrie

Cinci descoperiri demne de Nobel care nu au câştigat premiul. Laureaţii anului 2024, anunţaţi între 7 şi 14 octombrie Cele mai strălucite minţi din domeniul...

Armata israeliană anunţă tiruri de rachete dinspre Fâşia Gaza spre sudul Israelului

Armata israeliană anunţă tiruri de rachete dinspre Fâşia Gaza spre sudul Israelului Armata israeliană a anunţat duminică "tiruri de rachete" dinspre Fâşia Gaza spre sudul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.