X

Bilanțul incendiului de la bordul portavionului Amiral Kuznețov a ajuns la 10 răniți

Cel puțin zece persoane au fost rănite în urma unui incendiu izbucnit la bordul portavionului Amiral Kuznețov, ancorat într-un doc din Murmansk, în nord-vestul Rusia, a declarat o sursă, citată de agenția Tass, scrie mediafax.

“Zece persoane au fost rănite: majoritatea au fost intoxicate cu produse inflamabile”, a explicat sursa, care nu a oferit informații dacă acest nou bilanț include și persoana dată dispărută. Șase oameni sunt la terapie intensivă. Doar o persoană rănită este într-o stare satisfăcătoare.

Citește și : Greta Thunberg va participa vineri la o grevă în favoarea climei la Torino

Un incendiu s-a declanșat joi la bordul portavionului, în timpul lucrărilor de reparație și a cuprins 120 de metri pătrați.

Flota de Nord a Rusiei a raportat că doi pompieri implicați în stingerea incendiului au fost răniți. Aceștia au primit îngrijiri medicale și se află în afara oricărui pericol. Autoritățile au subliniat că la bordul navei nu există arme sau muniții.

Portavionul cu greutatea de 58.000 de tone şi lungimea de 304,5 metri a intrat în flotă în anul 1990. Nava dezvoltă 200.000 de cai putere şi atinge viteza de 30 de noduri. Portavionul Amiral Kuzneţov poate transporta 24-26 de avioane de vânătoare şi 12 elicoptere, fiind dotat cu sisteme antinavale şi antiaeriene. Nava are echipaj propriu format din 1.300 de membri şi echipaj aeronautic de 660 de persoane.

Citește și : Macron susţine rolul energiei nucleare în atingerea neutralităţii din punct de vedere climatic

Tags: Amiral KuznețovincendiuMurmanskportavionrusia
Categorii: Diaspora