Bilanţul inundaţiilor din capitala Republicii Democrate Congo a urcat la cel puţin 50 de morţi

Publicat:

Cel puţin 50 de persoane au murit în urma inundaţiilor şi a alunecărilor de teren provocate de ploile abundente în Kinshasa, capitala Republicii Democrate Congo, a anunţat marţi şeful poliţiei, Sylvano Kasongo, relatează Reuters, potrivit agerpres.   

Imaginile publicate pe reţele sociale au arătat cartiere întregi inundate cu apă noroioasă şi drumuri asfaltate presărate cu doline.


Citește și : Kremlin: Ucraina trebuie să recunoască anexările ruse înaintea oricăror negocieri diplomatice

În una dintre înregistrări se putea vedea o autostradă importantă surpată, formându-se o gaură uriaşă care a înghiţit mai multe vehicule în districtul Mont-Ngafula.

“Am ajuns deja la aproximativ cincizeci de morţi şi bilanţul nu este încă unul definitiv”, a declarat Kasongo pentru Reuters.

Odată locul unde se aflau sate de pescari pe malurile râului Congo, Kinshasa a devenit unul dintre cele mai mari metropole din Africa, cu o populaţie de aproximativ 15 milioane de locuitori.

Ca şi în alte oraşe de pe continent, urbanizarea rapidă şi necontrolată a făcut ca Kinshasa să devină extrem de vulnerabilă la viituri în urma ploilor abundente.

Citește și : Parlamentul European a votat pentru demiterea Evei Kaili din funcţia de vicepreşedinte

În noiembrie 2019, aproximativ 40 de persoane au murit la Kinshasa în urma ploilor torenţiale care au provocat inundaţii şi alunecări de teren. Mont-Ngafula a fost una dintre zonele cele mai afectate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Orban: Putin nu va ataca o ţară NATO

Orban: Putin nu va ataca o ţară NATO ''Niciun om serios nu poate vorbi despre o intenţie a Rusiei de a ataca NATO'', a declarat...

Un român a ajuns după gratii în Germania după ce a încercat să agațe o polițistă îmbrăcată în civil

Un român a ajuns după gratii în Germania după ce a încercat să agațe o polițistă îmbrăcată în civil Un român a fost arestat în...

NATO în fața unei provocări majore: 35-50 de brigăzi suplimentare necesare pentru apărare împotriva Rusiei

NATO în fața unei provocări majore: 35-50 de brigăzi suplimentare necesare pentru apărare împotriva Rusiei NATO va avea nevoie de între 35 și 50 de...

Boeing a ajuns la un acord cu justiţia americană în dosarul prăbuşirii avionului 737 Max

Boeing a ajuns la un acord cu justiţia americană în dosarul prăbuşirii avionului 737 Max Boeing a ajuns la un acord cu Departamentul american al...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.