X

Bilanţul inundaţiilor din sud-estul Braziliei a crescut la 65 de morţi

Inundaţiile şi alunecările de teren care au afectat sud-estul Braziliei în urmă cu o săptămână s-au soldat cu 65 de morţi, potrivit celui mai recent bilanţ dat publicităţii de autorităţi duminică seara, informează AFP, potrivit agerpres.  

“Până în prezent au fost confirmaţi 65 de morţi”, dintre care au fost identificaţi “21 bărbaţi, 17 femei şi 19 copii”, au declarat autorităţile din statul Sao Paulo.

Citește și : Departamentul de Stat al SUA reafirmă: ‘Crimeea este Ucraina’

Sao Sebastiao, o staţiune balneară situată la 200 km de Sao Paulo, a primit circa 680 mm de ploaie în 24 de ore, mai mult decât dublu faţă de media lunară a precipitaţiilor şi cel mai mare volum cumulat într-o zi înregistrat vreodată în Brazilia, au declarat autorităţile.

După descoperirea, duminică după-amiază, a corpului celei de-a 65-a victimă, salvatorii au pus capăt căutărilor în cartierul Vila Sahy din Sao Sebastiao, zona cea mai afectată de intemperii, potrivit canalului de ştiri GloboNews, care citează surse din cadrul Protecţiei Civile.

Guvernul din Sao Paulo nu a răspuns solicitărilor AFP de a afla dacă operaţiunile de căutare continuă şi în alte zone.

Peste 2.400 de persoane au fost strămutate în urma intemperiilor, potrivit unui bilanţ oficial.

Guvernatorul statului Sao Paulo, Tarcisio de Freitas, a recunoscut joi că sistemul de alertare a populaţiei prin mesaje SMS nu a fost suficient şi a anunţat instalarea de sirene în zonele de risc şi construirea de locuinţe pentru persoanele fără adăpost.

Citește și :  Regele Charles al III-lea ignoră dorința mamei sale și îi oferă titlul de regină soției sale

Pe lângă efectele schimbărilor climatice, experţii dau vina pentru inundaţiile devastatoare şi pe urbanizarea necontrolată.

În Brazilia, 9,5 milioane de persoane trăiesc în zone expuse riscului de inundaţii şi de alunecări de teren.

Tags: BraziliainundatiiSao SebastiaoVila Sahy
Categorii: Știrile zilei