Bilanțul inundațiilor din sudul Indiei a ajuns la 164 de morți

Publicat:

Cel puţin 164 de persoane şi-au pierdut viaţa în cel mai recent val de inundaţii din statul Kerala, sudul Indiei, ridicând bilanţul total al deceselor provocate de ploile musonice în această regiune la 324, au precizat vineri autorităţile, potrivit dpa, scrie agerpres.

Zeci de trupe de soldaţi şi salvatori se luptă pentru a elibera persoanele surprinse de inundaţii în acest stat turistic. Cele mai multe dintre morţile înregistrate au fost prin înec sau provocate de alunecările de tern.


Citește și : Ucraina : Justiţia cere 15 ani de închisoare pentru fostul preşedinte Viktor Ianukovici

”Kerala se confruntă cu cele mai mari indundaţii din ultimii 100 de ani. 80 de baraje au fost deschise, 324 de persoane au murit, iar 223.139 de oameni sunt în peste 1.500 de tabere de refugiaţi”, a scris pe Twitter guvernatorul statului, Pinarayi Vijayan, fără a face alte precizări.

Responsabili din domeniul managementului dezastrelor din capitala statului, Thiruvananthapuram, au spus că 324 de decese au fost înregistrate de la începutul sezonului musonic , la 25 mai.

”164 de persoane au decedat în cea de-a doua cea mai devastatoare serie de inundaţii începând din 8 august şi până astăzi. Un lucru foarte îngrijorător este că bilanţul este mai mult decât dublu faţă de numărul de 67 de victime comunicate miercuri”, au spus oficialii.

Elicopterele şi echipele pentru intervenţie în caz de dezastre înfruntă de joi precipitaţiile abundente pentru a ajunge în zonele inundate şi a salva persoanele blocate în locuinţe sau pe acoperişuri.

”În unele zone, preluarea cu elicopterul este singura soluţie… mii de persoane sunt încă izolate”, a spus Vijayan în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc vineri dimineaţa.

Citește și : Cineastul ucrainean Sentsov „îşi pierde speranţa” şi „nu mai crede” în eliberare, potrivit verişoarei sale

Un oficial din armată a declarat pentru postul de televiziune NDTV că 15.000 de persoane au fost salvate în operaţiunile de intervenţie de până acum.

”Odată cu scăderea intensităţii ploilor, operaţiunile de salvare au fost intensificate”, a spus oficialul. Administraţia regională de meteorologie a prognozat ploi însemnate cantitativ până sâmbătă.

Numărul persoanelor aflate în taberele de refugiaţi a crescut la 223.139, deşi presa locală a relatat că apa a început să se infiltreze în adăposturi.

Inundaţiile au distrus sute de kilometri de drumuri şi au perturbat transportul aerian şi feroviar. Aeroportul din Kochi, cel mai aglomerat oraş din Kerala, va rămâne închis până sâmbătă.

Premierul Narendra Modi va ajunge la locul dezastrului în cea de-a doua parte a zilei de vineri pentru a supraveghea operaţiunile de salvare şi sprijin.

Sezonul musonic în India, care ţine din iunie până în septembrie, deseori aduce ploi abundente benefice pentru agricultură, dar care pot provoca distrugeri importante.

Centrul naţional pentru răspuns la situaţii de urgenţă din India a precizat că 868 de persoane din şapte state şi-au pierdut viaţa de la începutul sezonului musonic, potrivit presei locale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu)

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu) Infertilitatea, adică imposibilitatea de a obține o sarcină după un an de...

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC)

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC) Pe linia frontului, soldații ucraineni folosesc un termen dur pentru a...

Radu Marian sare în apărarea lui Nantoi: ‘Vă rog să nu mai denaturați atâta adevărul și vorbele colegilor’

Radu Marian sare în apărarea lui Nantoi: 'Vă rog să nu mai denaturați atâta adevărul și vorbele colegilor' Discuții pe tonuri înalte în ședința de...

Ministrul Alaiba, în discuție cu omologul său polonez

Ministrul Alaiba, în discuție cu omologul său polonez Polonia se află pe locul șapte printre partenerii comerciali ai Republicii Moldova, iar valoarea comerțul exterior în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.