Bilanțul morților în urma cutremurului din Japonia a ajuns la 55

Publicat:

Bilanțul morților în urma cutremurului din Japonia a ajuns la 55

Autoritățile de la Tokyo consideră că seismul de luni a ucis cel puțin 55 de oameni. Salvatorii caută supraviețuitori sub mii de case distruse.

Cutremurul puternic care a lovit Japonia luni a ucis cel puțin 55 de persoane, iar echipele de salvare acționează în zonele de coastă, considerând că multe persoane ar putea fi prinse sub mii de case distruse, susțin autoritățile de la Tokyo, potrivit Reuters, scrie stiripesurse.ro.


Citeşte şi: România intră în ‘Schengen Air’ din martie 2024

În Suzu, un oraș cu puțin peste 5.000 de gospodării din apropierea epicentrului cutremurului, este posibil ca 90% din case să fi fost distruse, conform primarului Masuhiro Izumiya.

Cutremurul cu magnitudinea 7,6 a avut loc luni, determinând oamenii din zonele de coastă din vestul țării să fugă spre zone mai înalte.

Aproximativ 200 de cutremure au fost detectate de la seismul de luni, potrivit Agenției Meteorologice din Japonia, care a avertizat că alte replici seismice ar putea apărea în zilele următoare.

Citeşte şi: Află cine este cel mai bogat om din lume. Vezi ce avere are

„Guvernul a desfășurat în zonă echipe de salvare de urgență din cadrul forțelor de autoapărare, poliției și pompierilor și face tot posibilul pentru a salva oameni, am primit rapoarte potrivit cărora există încă multe persoane care așteaptă să fie salvate de sub clădirile prăbușite”, a declarat prim-ministrul Fumio Kishida.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Barcelona va majora taxa pentru pasagerii navelor de croazieră care fac escală în oraş

Barcelona va majora taxa pentru pasagerii navelor de croazieră care fac escală în oraş Barcelona va majora taxa plătită de pasagerii navelor de croazieră care...

Zelenski, schimbare de ton în privința planului de pace: ‘Nu totul depinde de noi’

Zelenski, schimbare de ton în privința planului de pace: 'Nu totul depinde de noi' La doi ani și jumătate de la declanșarea războiului, cuvântul „negociere”...

Mircea Baciu, primul moldovean care a cucerit cele mai înalte șapte vârfuri ale lumii

Mircea Baciu, primul moldovean care a cucerit cele mai înalte șapte vârfuri ale lumii Alpinistul Mircea Baciu este primul moldovean care a ajuns pe cele...

Cum să te pregătești în caz de pericol meteorologic

Cum să te pregătești în caz de pericol meteorologic Un om într-o stare fizică bună poate trăi 3 minute fără oxigen, 3 zile fără apă,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.