Bilanțul naufragiului din Italia urcă la 58 de migranți morți

Publicat:

Cel puțin 58 de migranți, inclusiv un bebeluș, au murit, iar alte câteva zeci de persoane au supraviețuit după naufragiul din Italia, informează mediafax.

Se pare că nava s-a rupt în timp ce încerca să ajungă la mal cu aproximativ 150 de persoane la bord în apropierea orașului de coastă Crotone din regiunea Calabria, relatează BBC.


Citește și : Un an de RĂZBOI în Ucraina! Secretarul general al ONU critică un afront adus conştiinţei colective

Multe cadavre au fost recuperate de pe plajă. Oficialii locali au estimat la 58 sau 59 de morți confirmați în cea mai recentă tragedie care a lovit Mediterana centrală.

Paza de coastă italiană a declarat că cel puțin 80 de persoane au fost găsite în viață, “dintre care unele au reușit să ajungă la țărm după naufragiu”.

Estimarea numărului exact al oamenilor care au murit este dificilă în acest moment.

Un reporter RAI, aflat lângă epavă, a citat autoritățile locale care au declarat că au fost recuperate 60 de cadavre. El a indicat un colac de salvare pe care scria “Smyrna”, un port turcesc cunoscut și sub numele de Izmir, conform AP.

Autoritățile au declarat că trupurile acoperite au fost duse la stadionul sportiv din cel mai apropiat oraș, Crotone.

AP anunță că, potrivit estimărilor, la bordul navei se aflau peste 170 de migranți. Printre cei aflați la bord se aflau “copii și familii întregi″, majoritatea pasagerilor provenind din Afganistan, Pakistan și Somalia.

Ambarcațiunea s-a ciocnit de recife pe o mare agitată. O parte din epavă a ajuns pe o porțiune de plajă de pe coasta Mării Ionice din Calabria.

“Toți supraviețuitorii sunt adulți″, a declarat Ignazio Mangione, voluntar al Crucii Roșii. “Din păcate, toți copiii se numără printre cei dispăruți sau au fost găsiți morți pe plajă”. Un bebeluș de câteva luni și un băiat de 8 ani au fost raportați printre morți.

Televiziunea italiană de stat a citat supraviețuitori care au declarat că ambarcațiunea plecase cu cinci zile mai devreme din Turcia.

Citește și : Biden: Ieşirea Rusiei din START III nu indică intenţia de a recurge la arme nucleare

 

Premierul italian Giorgia Meloni a declarat că migranții au fost înghesuiți într-o ambarcațiune de 20 de metri.

Papa Francisc, care apără adesea drepturile migranților, a declarat că se roagă pentru cei morți, cei dispăruți și pentru cei care au supraviețuit.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.