Bilanţul POTOPULUI din Petropolis a crescut la 165 de morţi

Publicat:

Bilanţul inundaţiilor şi alunecărilor de teren care au devastat oraşul brazilian Petropolis după ploi torenţiale a crescut la 165 de morţi, au anunţat duminică autorităţile din această ţară sud-americană, relatează AFP.

Noi furtuni care s-au produs în aceeaşi regiune au provocat cel puţin alte două decese, au anunţat serviciile de urgenţă din statul Espirito Santo, care se învecinează cu statul Rio de Janeiro, în care se află oraşul Petropolis.


O persoană a murit în urma prăbuşirii unui zid în oraşul Alegre, iar o alta a fost luată de ape în timp ce încerca să recupereze o maşină în localitatea Nova Venecia, au precizat autorităţile locale.

Salvatorii şi locuitorii care îşi caută rudele dispărute continuă să sape printre mormanele de noroi şi moloz din Petropolis, un oraş cu 300.000 de locuitori din sud-estul ţării, pe care preşedintele brazilian Jair Bolsonaro l-a descris drept “un teatru de război”.

Numărul persoanelor dispărute a scăzut pe măsură ce mai multe cadavre sunt identificate, iar unele familii îşi găsesc rudele în viaţă, potrivit poliţiei locale, însă bilanţul final, care continuă să crească, rămâne incert.

Autorităţile braziliene au declarat însă că este puţin probabil ca de sub dărâmături să mai fie scos vreun supravieţuitor.

Până în prezent au fost identificate 124 de cadavre, printre victime aflându-se şi 28 de copii.

De asemenea, peste 1.200 de persoane au fost nevoite să îşi evacueze locuinţele.

Papa Francisc a transmis condoleanţe duminică, după rugăciunea “Angelus” din Piaţa Sfântul Petru de la Vatican, invocând de asemenea situaţia din Madagascar, afectat de ciclonul Batsirai.

Ploile masive care s-au abătut asupra oraşului Petropolis, situat la 60 km nord de Rio de Janeiro, au fost cele mai recente dintr-o serie de precipitaţii extreme care au lovit Brazilia şi despre care experţii susţin că sunt exacerbate de schimbările climatice.

În ultimele trei luni, peste 200 de persoane din Brazilia au murit în urma ploilor torenţiale, în special în statele Sao Paulo şi Bahia, precum şi în Petropolis.

Marţi, ploile torenţiale au transformat străzile acestui oraş turistic în torente de noroi şi au provocat alunecări de teren. Cantităţile de precipitaţii care au căzut în Petropolis, fosta reşedinţă de vară a curţii imperiale a Braziliei în secolul al XIX-lea, au depăşit media pentru întreaga lună februarie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – ‘Supacell’, serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix

VIDEO - 'Supacell', serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix „Supacell”, noul serial britanic pe Netflix, a captat rapid...

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria ‘cel mai bun lungmetraj internaţional’

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria 'cel mai bun lungmetraj internaţional' Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) din Franţa a decis să modifice...

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa Epic Games, producătorul jocului video ”Fortnite”, a declarat vineri că Apple...

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale Ancheta demarată de China asupra coniacului european este o reacţie la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.