X

Bilanţul prăbuşirii podelei unui templu hindus a crescut la 35 de morţi

Bilanţul prăbuşirii podelei unui templu hindus din India a crescut vineri la 35 de morţi, însă operaţiunile de salvare sunt încă în curs de desfăşurare, a declarat pentru AFP un responsabil local, transmite agerpres.

Zeci de credincioşi au căzut joi într-un bâoli, o fântână cu scări folosită pentru ritualuri religioase, când podeaua templului, care o acoperea, a cedat sub greutatea lor.

Citeşte şi: Democrația încă mai rezistă în Israel – Black News

Accidentul a avut loc în oraşul Indore din statul Madhya Pradesh (centru).

“Treizeci şi cinci de persoane au murit. O persoană este încă dată dispărută. Operaţiunile de salvare continuă”, a declarat pentru AFP Ilayaraja T, magistratul districtului Indore.

Premierul Narendra Modi s-a declarat joi “extrem de îndurerat” de tragedie.

“Guvernul desfăşoară operaţiuni de salvare şi de ajutorare într-un ritm susţinut”, a adăugat el. “Rugăciunile mele sunt alături de toţi cei afectaţi şi de familiile lor”, a subliniat premierul.

Rudele victimelor vor primi despăgubiri de 200.000 de rupii (2.230 de euro), a precizat biroul lui Modi.

O anchetă privind acest accident a fost deschisă, a confirmat reporterilor Narottam Mishra, ministrul de Interne al statului Madhya Pradesh.

Un responsabil din cadrul poliţiei locale, Manish Kapooriya, a declarat pentru AFP că operaţiunile de salvare continuă, în timp ce supravieţuitorii au fost transportaţi la spital.

Imaginile difuzate de televiziuni i-au arătat pe salvatori instalând frânghii şi scări pentru a ajunge la persoanele căzute în fântână.

Templele din India sunt vizitate de numeroşi credincioşi cu ocazia festivalului Ram Navami, dedicat zeului hindus Rama.

Citeşte şi: Până și aliații lui Putin se întorc împotriva lui – Black News

În India, accidentele mortale sunt frecvente în locaşurile de cult în timpul festivalurilor religioase.

În 2016, cel puţin 112 persoane au murit când un depozit de artificii a explodat provocând un incendiu uriaş în apropierea unui templu hindus din statul Kerala.

Tags: hindusiIndiaMadhya PradeshManish KapooriyaNarottam MishraRam NavamiRama
Categorii: Știrile zilei