Bilanţul provizoriu al epidemiei virusului Marburg în Guineea Ecuatorială s-a stabilizat la nouă decese

Publicat:

Bilanţul provizoriu al epidemiei cauzate de boala virusului Marburg, care se răspândeşte de peste două luni în Guineea Ecuatorială, s-a stabilizat la nouă decese confirmate, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii din această ţară africană, informează AFP, potrivit agerpres.

Miercuri, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a îndemnat Guineea Ecuatorială să îi semnaleze cazurile de virus Marburg din cauza temerilor legate de infectări mai răspândite decât cele anunţate oficial.


Citește și : Anunţul privind desfăşurarea de arme nucleare în Belarus este PERICULOS

Pe 23 martie, OMS a evocat şapte decese confirmate şi a anunţat alte 20 de cazuri “probabil” provocate de această febră hemoragică, toate fiind persoane decedate.

Pe 28 martie, “nouă decese” au fost “confirmate de laborator” de la începutul epidemiei acestui virus, un verişor al Ebola şi aproape la fel de ucigaş ca şi acesta.

“Există 13 cazuri pozitive de la începutul epidemiei, din care două spitalizate cu simptome benigne, un pacient vindecat (…) şi un total de 825 de contacţi care au fost monitorizaţi”, a detaliat Ministerul Sănătăţii pe Twitter.

OMS s-a declarat alarmată de o potenţială “epidemie pe scară largă”, ce ar putea afecta mai ales Gabon şi Camerun, două state care se învecinează cu această ţară din centrul Africii. Anumite cazuri au fost recenzate în afara provinciei Kie-Ntem, unde epidemia a provocat primele decese cunoscute, pe 7 ianuarie, şi până a atins Bata, capitala economică a ţării.

OMS a anunţat şi trimiterea unor “experţi suplimentari”, adăugând că “va ajuta Gabon şi Camerun să îşi consolideze pregătirea şi riposta în faţa epidemiei”.

Tanzania a anunţat şi ea în urmă cu nouă zile începutul unei epidemii de Marburg, care a făcut cinci morţi.

Citește și : Suedia şi Finlanda vor deveni ‘ţinte legitime’ pentru Moscova

Acest virus se transmite la om de la lilieci frugivori şi se răspândeşte la specia umană prin contact direct cu fluide corporale ale persoanei infectate sau cu suprafeţe şi materiale. Rata de mortalitate poate să ajungă la 88%.

În prezent nu există vaccinuri sau tratamente antivirale aprobate împotriva acestei boli. Totuşi, îngrijirile de susţinere – hidratare pe cale orală sau intravenoasă – şi tratarea simptomelor specifice cresc şansele de supravieţuire.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Fostul Aeroport Internațional Cahul, scos la vânzare pentru 2,5 milioane de euro

Fostul Aeroport Internațional Cahul, scos la vânzare pentru 2,5 milioane de euro Fostul Aeroport Internațional Cahul, din Republica Moldova, a fost scos la vânzare, la...

Bursa Președintelui se dublează în anul de studii 2024-2025

Bursa Președintelui se dublează în anul de studii 2024-2025 15 studenți și elevi vor primi bursa prezidențială majorată în acest an de studii. Mai exact,...

POLITICO: Europa are cu adevărat un comisar pentru apărare. Dar nu unul numit de Ursula von der Leyen

POLITICO: Europa are cu adevărat un comisar pentru apărare. Dar nu unul numit de Ursula von der Leyen Lituanianul Andrius Kubilius este candidatul oficial pentru...

Grav accident în raionul Cahul: Cinci persoane, transportate la spital

Grav accident în raionul Cahul: Cinci persoane, transportate la spital Ceața din această dimineață a provocat un grav accident rutier în raionul Cahul. Un microbuz...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.