Bilanţul seismului din vestul Iranului a fost revizuit oficial la 433 de morți

Publicat:

Bilanţul seismului care a lovit duminică seară vestul Iranului a fost revizuit oficial la 433 de morţi joi, dar situaţia rămâne critică în zonele sinistrate, relatează agerpres .

Cutremurul s-a soldat cu 433 de morţi, potrivit celui mai recent bilanţ prezentat la televiziunea de stat de Behnam Saidi, purtător de cuvânt al celulei de criză formate de guvern.


Potrivit diferitelor surse oficiale citate de mai multe media iraniene, numărul persoanelor rănite în catastrofă oscilează între 7.700 şi 9.400.

Citește și : Grecia : Gruparea ”Organizaţia de autoapărare revoluţionară” a revendicat atacul din fața sediului partidului Mişcarea Socialistă Panelenă

Toate victimele au fost înregistrate în provincia Kermanshah, frontalieră cu Irakul, ţară în care seismul s-a soldat cu opt morţi.

Citate de agenţia Isna, autorităţile locale au anunţat că şcolile, închise de luni în întreaga provincie, se vor redeschide sâmbătă, prima zi a săptămânii în Iran, cu excepţia comitatelor Sar-e Pol-e Zahab, Qasr-e Shirin şi Salas-e Babajani, cele mai afectate de cutremur.

În total, circa 30.000 de locuinţe au fost distruse sau avariate, potrivit estimărilor oficiale, şi zeci de mii de persoane sunt nevoite să locuiască în alte parte decât în casele lor.

Potrivit agenţiei oficiale Irna, 51.000 de corturi au fost instalate în zone sinistrate pentru a asigura cazare de urgenţă.

În contextul în care în ţară se înmulţesc iniţiativele pentru a completa ajutorul de urgenţă asigurat de stat, Behnam Saidi a lansat la televiziunea naţională un apel pentru ca oamenii să ofere copertine de plastic.

Având în vedere previziunile de ploaie pentru zilele care urmează în zonele distruse, Saidi a spus că se teme că acoperişurile corturilor ar putea să nu fie suficient de rezistente pentru a proteja familiile din interior.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Europa îi rânjește în față propriului electorat (editorial)

Europa îi rânjește în față propriului electorat   Dreapta a câștigat teren la alegerile din Uniunea Europeană, însă noua ei conducere e tot cea veche   Alegătorii europeni...

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica O inimă de piatră. Forțat să părăsească scena politică, furios...

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România?

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România? Retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială le dă democraților posibilitatea să vină cu un candidat proaspăt, capabil...

SUA, în faţa unei campanii tumultoase, cum nu s-a mai văzut din 1968

SUA, în faţa unei campanii tumultoase, cum nu s-a mai văzut din 1968 Retragerea preşedintelui american, Joe Biden, din cursa pentru Casa Albă aruncă ţara...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.