Bilanțul taifunului Mangkhut care a afectat nordul statului Filipine a ajuns la 12 morți

Publicat:

Cel puțin 12 persoane au decedat, iar alte șase sunt date dispărute, în urma intemperiilor generate de taifunul Mangkhut în nordul statului Filipine, care în acest moment se îndreaptă spre sudul Chinei, informează agenția de știri The Associated Press, conform mediafax.

De asemenea, un deces s-a înregistrat și în Taiwan, o femeie fiind înghițită de valurile înalte generate de taifunul care a trecut la sud de insulă.


Citește și : Afganistan: Cinci persoane au murit după prăbuşirea unui elicopter al forţelor de securitate

Vântul puternic și ploaia torențială au distrus acoperișuri, au doborât copaci și stâlpi de electricitate, astfel că peste 4 milioane de persoane din provincia Cagayan au rămas fără alimentare cu energie electrică.

Taifunul Mangkhut, care generează rafale de vânt cu viteze de până la 285 km/h, ar putea fi una dintre cele mai puternice furtuni din anul 2018.

Vântul puternic și ploaia torențială a dus la prăbușirea unor case și a provocat alunecări de teren în zona orașului montan Baguio, blocând drumuri și provocând decesul a cel puțin trei persoane, iar șase sunt date dispărute.

Doi membri ai echipelor de salvare au murit în timpul unei intervenții, au comunicat autoritățile din Filipine, care au avertizat că bilanțul victimelor ar putea crește având în vedere pagubele majore cauzate de taifun.

Terminalul aeroportului Tuguegarao a suferit pagube majore, acoperișul și mai multe ferestre fiind distruse de intemperii.

Centrul de Avertizare pentru Taifunuri a retrogradat furtuna la echivalentul unui uragan de categoria 4 din zona Atlanticului, al doilea cel mai înalt nivel de intensitate.

Citește și : Donald Trump va vizita zonele afecte de uraganul Florence (Casa Albă)

Peste 800.000 de persoane aflate în zonele de coastă cele mai vulnerabile au primit încă de joi ordine să se pregătească de evacuare, în condițiile în care se estimează că taifunul ar putea produce valuri cu o înălțime de până la 6 metri.

Mii de persoane au fost deja evacuate. Taifunul a afectat regiuni din Filipine în care trăiesc peste cinci milioane de oameni, potrivit centrului. Alerte de vreme severă au fost lansate în regiunile Cagayan, Isabela, Apayao şi Abra.

Zeci de curse aeriene și internaționale au fost anulate până duminică, iar activitatea în școli și unele instituții guvernamentale a fost suspendată începând de vineri, informează agenția de știri Dpa.

Avertizările de furtună au rămas în vigoare în 10 provincii din nordul statului Filipine și după trecerea taifunului, meteorologii avertizând că vântul puternic și precipitațiile abundente vor persista în aceste zone.

În anul 2013, Taifunul Haiyan a provocat moartea a peste 7.000 de persoane în Filipine.

Centrul Național de Meteorologie din China a emis o avertizare indicând că taifunul Mangkhut va ajunge pe coastele provinciei Guangdong în după-amiaza zilei de duminică.

La Hong Kong, John Lee Ka-chiu, ministrul pentru Securitate, a îndemnat locuitorii să se pregătească de posibilitatea ca furtuna să afecteze direct orașul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia Specialiștii au realizat o nouă hartă...

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21 Prietena mea genială, de Elena Ferrante, tradusă în engleză de Ann Goldstein...

‘Despicable Me’, prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari

'Despicable Me', prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari "Despicable Me 4" s-a impus la box office-ul internaţional, câştigând...

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului ‘Strange Things’

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului 'Strange Things' Netflix a dezvăluit luni imagini din culisele celui de-al...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.