Bilanţul unei alunecări de teren din zona unui camping din Malaezia a crescut la 21 de morţi

Publicat:

Salvatorii au căutat sâmbătă supravieţuitori şi cadavre pe terenul noroios din zona unui camping din Malaezia după o alunecare de teren produsă în ziua anterioară, în urma căreia au murit 21 de persoane, dintre care cinci copii, potrivit celui mai recent bilanţ, transmite sâmbătă AFP, potrivit agerpres.  

Douăsprezece persoane sunt în continuare date dispărute după catastrofa care a avut loc vineri, înainte de ivirea zorilor, în campingul unei ferme ecologice din apropierea oraşului Batang Kali, la periferia capitalei Kuala Lumpur.


Citește și : Macron vrea să discute cu Putin despre atacurile cu drone şi securitatea centralelor nucleare

Potrivit responsabililor, peste 90 de persoane, dintre care majoritatea dormeau, se aflau în acea zonă, situată în proximitatea unei staţiuni montane unde se află un cazinou.

Până în prezent, au fost găsite în viaţă 61 de persoane, au indicat autorităţile.

Două dintre victime sunt “o mamă şi copilul ei, îmbrăţişaţi şi îngropaţi sub pământ”, a declarat vineri reporterilor Norazam Khamis, un reprezentant al pompierilor şi salvatorilor din statul Selangor (centru), care include capitala Kuala Lumpur.

Ferma opera acel camping fără autorizaţie şi riscă o sancţiune în cazul în care responsabilitatea reprezentanţilor acesteia în această dramă va fi stabilită de instanţele judecătoreşti.

Premierul Anwar Ibrahim a efectuat vineri o vizită la faţa locului şi a anunţat că va fi acordată asistenţă financiară familiilor ale căror persoane apropiate şi-au pierdut viaţa sau au fost rănite în alunecarea de teren.

În urma tragediei, toate locurile de campare şi de picnic din acest stat vor fi închise timp de o săptămână, a transmis pe Twitter Amirudin Shari, responsabil al statului Selangor.

Citește și : Consiliul European cere Rusiei să înceteze atacurile asupra instalaţiilor nucleare civile

Alunecările de teren sunt frecvente în Malaezia şi se produc după ploile torenţiale care se înregistrează la finalul anului. Cu toate acestea, niciun episod de ploi puternice nu a fost înregistrat în noaptea de joi spre vineri la Batang Kali.

În 1993, o alunecare de teren de amploare declanşată în urma ploilor torenţiale a provocat prăbuşirea unui imobil rezidenţial de 12 etaje, ducând la moartea a 48 de persoane, una dintre catastrofele naturale cu cel mai ridicat număr de victime înregistrate vreodată în Malaezia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Judecătoarea Sanduța, după audierea repetată la Pre-Vetting a Marinei Rusu: ‘Hărțuită de o comisie care se străduiește disperat să supraviețuiască blamărilor și urii poporului’

Judecătoarea Sanduța, după audierea repetată la Pre-Vetting a Marinei Rusu: 'Hărțuită de o comisie care se străduiește disperat să supraviețuiască blamărilor și urii poporului' Judecătoarea...

Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina vor fi prelungite până la sfârșitul anului

Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina vor fi prelungite până la sfârșitul anului Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina...

Cât a costat Forumul Național ‘Cahul4Culture’

Cât a costat Forumul Național 'Cahul4Culture' În perioada 1-3 iulie, în municipiul Cahul a fost organizat Forumul Național „Cahul4Culture” pe tema „Rolul politicilor culturale în...

Recean: Antreprenorii din Ceadîr-Lunga reușesc să-și extindă piețele de desfacere și contribuie la creșterea economică a țării

Recean: Antreprenorii din Ceadîr-Lunga reușesc să-și extindă piețele de desfacere și contribuie la creșterea economică a țării În cadrul vizitei sale în municipiul Ceadîr-Lunga, prim...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.