X

Bilanțul uraganului Maria din Puerto Rico a crescut la 1.427 de persoane

Autoritățile locale din Puerto Rico au anunțat joi modificarea bilanțului uraganului Maria, produs în septembrie 2017 în statul insular, acesta crescând de la 64 de persoane decedate la 1.427, relatează BBC, potrivit mediafax.

Bilanțul modificat a fost anunțat prin intermediul unui raport trimis Congresului american, prin care autoritățile locale cer 139 de milioane de dolari pentru reparații.

Citește și : Coreea de Nord acuză SUA că doresc noi sancţiuni împotriva Phenianului

Un purtător de cuvânt al Guvernului a declarat că estimarea actuală este una realistă, dar că bilanțul nu a fost schimbat în mod oficial, deoarece autoritățile așteaptă finalizarea unui studiu realizat de Universitatea George Washington.

„Nu vrem să dăm publicului acest bilanț drept unul oficial, până nu avem rezultatele studiului”, a declarat Pedro Cerame, repreentant al Administrației Federale a Insulelor.

În urma uraganului devastator, mai mulți experți au estimat bilanțul la 4.600 de morți.

Citește și : Aviaţia militară israeliană a atacat peste 150 de obiective militare ale Hamas din Fâşia Gaza

Guvernul a primit critici dure pentru minimalizarea bilanțului uraganului.

Conform unui studiu realizat de Universitatea Harvard, rata de mortalitate din Puerto Rico a crescut cu 60% la trei luni după uragan, din cauza faptului că multor persoane le-a fost întrerupt tratamentul medical sau nu au mai avut acces în spitale.

Tags: bilantinsularmariamilioane de dolariPuerto Ricouragan
Categorii: Știrile zilei