Bild propune o iniţiativă inedită pentru combaterea antisemitismului: kippah decupabilă – FOTO

Publicat:

Cotidianul Bild, cel mai citit din Germania, propune în ediţia sa de luni o “kippah de decupat”, pentru combaterea extremismului, într-o ţară în care se înregistrează o amplificare a atacurilor împotriva evreilor, informează AFP.

Comisarul guvernului german pentru combaterea antisemitismului, Felix Klein, a atenţionat sâmbătă împotriva purtării de kippah în Germania. Imediat s-au făcut auzite mai multe voci în Germania şi Israel care au contestat acest apel şi au estimat că evreii trebuie să-şi asume apartenenţa religioasă.


Citeşte şi: Jeremy Corbyn vrea alegeri generale sau un nou referendum pentru Brexit

Consiliul central al evreilor din Germania a atenţionat deja de mai multe ori împotriva purtării kippah, acoperământ pentru cap la bărbaţii evrei.

Bild a decis să ia parte la această dezbatere, îndemnându-şi cititorii “să fie solidari cu vecinii (lor) evrei, să-şi construiască propria (lor) kippah în patru etape simple şi să înalţe drapelul împotriva antisemitismului”. Cititorii pot decupa kippah, pe care figurează o stea a lui David, de pe prima pagină a cotidianului.

Anul trecut, alte două cotidiane germane, TAZ şi Tagesspiegel, le-au propus deja alegătorilor lor să decupeze o kippah pe care au publicat-o pe prima pagină. Această iniţiativă avea drept scop denunţarea unui atac antisemit survenit cu câteva zile înainte şi care a şocat foarte tare Berlinul, când un israelian purtând kippah a fost lovit cu cureaua de un sirian, într-un cartier select din Prenzlauer Berg. Victima a putut filma o parte din scenă şi a postat-o pe internet.

Citeşte şi: Manuel Valls a pierdut alegerile pentru primăria Barcelonei

Puterile politice germane şi-au exprimat în mod deschis îngrijorarea în legătură cu un antisemitism importat de imigranţi veniţi din ţări ostile Israelului, precum sirieni, irakieni sau afgani sosiţi în masă în Germania, între 2015 şi 2016.

Cu toate acestea, ultimele statistici ale Ministerului de Interne german au arătat că autorii de delicte cu caracter antisemit proveneau, într-o majoritate zdrobitoare (90%), din mediile de extremă dreapta.

În pofida deceniilor de căinţă pentru Holocaust, Germania nu face excepţie într-o Europă unde, la fel ca în Franţa, atacurile împotriva evreilor sunt răspândite.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.