Bill Clinton îşi cerea scuze pentru EXPERIMENTELE cu radiaţii la care au fost supuşi mii de americani

Publicat:

Fostul preşedinte Bill Clinton îşi cerea scuze în 1995 supraviețuitorilor și familiilor celor care, fără să știe, au fost supuși unor experimente de radiații sponsorizate de guvern și a ordonat cabinetului său să elaboreze un sistem de ajutorare – inclusiv compensații financiare, transmite Los Angeles Times.

„Când guvernul greșește, avem responsabilitatea morală să recunoaștem acest lucru”, a spus Clinton. „Datoria pe care o avem unii altora de a spune adevărul și de a ne proteja concetățenii de excese ca acestea este una de care nu ne putem îndepărta niciodată”.


Citeşte şi: Vaccinul Pfizer DISTRUGE celulele T şi SLĂBEŞTE sistemul imunitar (studiu) – Black News

Spunând că „guvernul nostru a eșuat în această datorie”, el și-a cerut scuze „tuturor americanilor care trebuie să poată să se bazeze pe Statele Unite să se țină de cuvânt pentru a spune adevărul și pentru a face ceea ce trebuie”.

Clinton a făcut remarcile în timp ce a acceptat recomandările unui comitet consultativ pe care l-a numit pentru a studia experimentele secrete, care au început în 1944 și au continuat timp de trei decenii.

Deși grupul a studiat aproximativ 4.000 de experimente de radiații care au avut loc în acea perioadă, a recomandat ca doar o mână de victime să primească despăgubiri. Membrii grupului au citat în mod specific trei experimente, inclusiv un proiect în care 18 pacienți din spital, majoritatea bolnavi în fază terminală, au fost injectați fără să știe cu plutoniu pentru a determina cât timp substanța va rămâne în corpul lor.

Comitetul a recomandat includerea mai multor subiecte ale experimentelor de iradiere a corpului total efectuate în timpul celui de-al doilea război mondial și subiectul unui experiment de injectare cu zirconiu, cunoscut doar sub numele de Cal-Z.

Cu toate acestea, oficialii administrației păreau să lase ușa deschisă pentru restituirea suplimentară. Secretarul pentru Energie de atunci, Hazel O’Leary, declara într-un interviu că ar putea exista „mii, multe mii” de persoane care merită despăgubiri, dar a subliniat că atât guvernul, cât și comisia au fost îngreunate de păstrarea înregistrărilor sărace sau inexistente în acel timp.

De când a început ancheta departamentului ei, „din cele 10.000 de apeluri pe care le-am primit, aproximativ 3.000 de persoane ne-au oferit suficiente informații pentru a ne permite să căutăm în înregistrări și, în toate căutările unui sfert de milion de pagini, am găsit doar 50 de nume”, a spus ea.

Cu toate acestea, în cazul celor 18 subiecți ai injecțiilor cu plutoniu, ea a spus că discuțiile cu privire la compensații vor începe imediat cu familiile lor.

Experimentul, efectuat între 1945 și 1947, a fost considerat necesar la momentul respectiv pentru a evalua riscurile cu care se confruntau muncitorii atunci când erau expuși la astfel de materiale. Un pacient a fost injectat la spitalul Oak Ridge din Oak Ridge, Tennessee, 11 la Universitatea din Rochester, trei la Universitatea din Chicago și trei la campusul Universității din California. Nu era clar ce unitate era implicată.

O’Leary a spus că fondurile vor ieși din bugetul departamentului ei. „Suntem gata și dispuși să începem o negociere. Un lucru pe care toți vrem să-l evităm este un proces prelungit și costisitor împotriva guvernului. ”

Clinton a ordonat, de asemenea, o revizuire a procedurilor de cercetare sponsorizate de guvern asupra oamenilor și a spus că va crea un grup consultativ de bioetică pentru a controla procesul de cercetare pentru a „asigura că nu ne mai abatem niciodată de la valorile de bază ale protejării poporului nostru și de a fi sincer cu el. ”

El a recunoscut că progresul medical și științific „depinde de aflarea răspunsurilor oamenilor la noile medicamente, la noile tratamente de ultimă generație”. . . dar există o cale corectă și o cale greșită de a o face. ”

Lucrarea a început când multe astfel de studii au fost întreprinse în secret pentru a ajuta la înțelegerea riscurilor de radiație pentru oamenii implicați în dezvoltarea bombei atomice. Acest lucru a fost cu mult înainte de a deveni o practică standard de a elibera „consimțământul informat” subiecților cercetării medicale, stabilind riscurile și beneficiile participării.

Citeşte şi: Vaccinul Johnson & Johnson împotriva HIV nu oferă o protecţie suficientă împotriva infectării cu acest virus – Black News

Clinton spunea că unele dintre experimentele efectuate în acea perioadă „nu erau etice nu numai conform standardelor actuale, ci și conform standardelor vremii. Au eșuat atât testul valorilor noastre naționale, cât și testul umanității ”.

Experimentele „au fost ascunse nu dintr-un motiv convingător de securitate națională, ci pentru simpla teamă de jenă și acest lucru a fost greșit”, adăuga el în anii ’95.

Experimentele s-au încheiat în 1974, când guvernul SUA a recunoscut necesitatea protejării subiecților umani și a stabilit reglementări care conduc cercetarea umană.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Deputații se întrunesc în ședință plenară

Deputații se întrunesc în ședință plenară Deputații se întrunesc, astăzi, 4 iulie, în ședință plenară. Pe ordinea de zi a Legislativului sunt 17 proiecte de...

Iurie Filip contestă decizia instanței de fond

Iurie Filip contestă decizia instanței de fond Fostul vicepreședinte al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNSP), Iurie Filip, demis în 2021 împreună cu toți conducătorii...

Partidul Laburist, favorit în alegerile parlamentare ce au loc joi în UK

Partidul Laburist, favorit în alegerile parlamentare ce au loc joi în UK Aproximativ 46 de milioane de britanici sunt aşteptaţi joi la secţiile de votare...

Rusia este dispusă să exporte în continuare gaze spre Europa. Kievul vrea să-i închidă robinetul

Rusia este dispusă să exporte în continuare gaze spre Europa. Kievul vrea să-i închidă robinetul Rusia este gata să continue să livreze gaze Europei şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.