Bingo, un joc cu o istorie de peste 500 de ani

Publicat:

Bingo este unul dintre cele mai populare jocuri cu numere din intreaga lume, care poate fi jucat atat pentru bani, cat si pentru alte premii. Cu o istorie bogata de aproape 500 de ani, jocul de Bingo a trecut prin multe transformari pentru a ajunge la varianta actuala.

Jocul de Bingo ramane cunoscut in foarte multe tari ca fiind unul de noroc. Realizarea unui castig se face atunci cand numerele de pe cardul de joc coincid toate cu cele extrase la intamplare de catre organizator. Sunt extrase 75 de numere, iar prima persoana care completeaza toate cele 15 numere de pe cardul de joc, atunci se poate declara castigatoare. Pe cartonul de joc care putea fi achizitionat in baza unui pret modest, jucatorul putea realiza bingo, atunci cand toate numerele de pe card se aflau printre cele extrase de organizator.


Pentru a intelege ce este si de unde a plecat jocul de bingo trebuie sa facem o intoarcere in timp, pana in anul 1530. La vremea respectiva italienii aveau o loterie numita “Lo Giuco del Lotto D’Italia” (Jocul la Loteriei Italiene), care inca se joaca si in zilele noastre, in fiecare sfarsit de saptamana. Acest joc a tot circulat prin lume de-a lungul timpului, iar in 1770 a fost preluat si de francezi, care l-au numit simplu: “Le Lotto”. Cativa ani mai tarziu nemtii au inceput si ei sa se foloseasca de bingo. Insa, nemtii au adaptat jocul pentru a-i invata pe tineri matematica si istorie.

Evident, cum toate lucrurile din Europa ajungeau peste ocean, SUA a preluat si ea jocul de bingo, pe care initial l-a denumit “beano”. Era un joc care se juca la targuri, in care o pesoana alegea numere dintr-o cutie de tigari, iar jucatorii puneau o boaba de fasole pe numarul extras, daca acesta se afla pe biletul lor de joc. In momentul in care un card era completat, jucatorul striga “beano”.

Transformarea radicala a jocului de bingo

Adoptat de America de Nord incepand cu anul 1929, jocul beano a fost pentru prima data cat la un carnaval in apropiere de Atlanta. Atunci a facut cunostinta cu el un antreprenor din New York, pe numele sau Edwin S. Lowe. Acesta poate fi declarat intemeietorul jocului actual de bingo, joc pe care l-a si redenumite asa dupa ce a auzit accidental cum cineva il numeste asa in loc de beano.

Vanzator de jucatorii, Lowe l-a angajat pe Carl Leffier, un profesor de matematica de la Universitatea Columbia, pentru a-l ajuta sa dezvolte numarul de combinatii existente pe un card de bingo. Cativa ani mai tarziu cel din urma reusea sa inventeze inca 6.000 de combinatii diferite. S-a dovedit ulterior ca a fost o decizie care a captat atentia oamenilor. In America sportul, cum ar fi fotbalul american, este religie, dar jocul de bingo a reusit sa isi faca loc in vietile oamenilor. Il vedeau ca pe o metoda de a se relaxa si de a socializa cu alte persoane.

Intrarea lui in marile cazinouri

Devenit tot mai cunoscut si jucat in locatii fixe, jocul de Bingo a fost adoptat usor si de catre cazinouri. Jocul era pus la dispozitia clientilor din foarte multe cazinouri, majoritatea lor fiind din patria jocurilor de noroc, Nevada. A fost o alegere castigatoare, in zilele noastre peste 90 de milioane de euro sunt cheltuite in fiecare sfarsit de saptamana pentru jocul de bingo, in America de Nord.

In zilele noastre jocul a escaladat foarte mult. A devenit aproape indispensabil fiecarui cazino online din lume. In Romania, jocul de Bingo 75 bile poate fi jucat in varianta virtuala. Avantajul fiind ca se poate juca de oriunde, din confortul propriei camere sau fiind pe strada. Totusi, Bingo a devenit un joc popular tocmai din nevoia oamenilor de a se destinde, fiind vazut ca o terapie. Faptul ca se juca in spatii special amenajate permitea persoanelor sa se intalneasca regulat si sa lege prietenii. Adaptea la online a venit ca o nevoie a generatiei actuale, care prefera mai mult jocurile in format video.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Melcii invazivi, care produc daune culturilor, pot fi respinşi cu ajutorul usturoiului (studiu)

Melcii invazivi, care produc daune culturilor, pot fi respinşi cu ajutorul usturoiului (studiu) Un studiu australian a descoperit că speciile invazive de melci au o...

Zodiile care se vor umple de bani la sfârșitul lunii iulie: Vor atinge culmile succesului

Zodiile care se vor umple de bani la sfârșitul lunii iulie: Vor atinge culmile succesului Conform astrelor, anumite zodii se vor bucura de o perioadă...

UNESCO a retras cel mai mare parc natural din Senegal de pe Lista Patrimoniului Mondial în Pericol

UNESCO a retras cel mai mare parc natural din Senegal de pe Lista Patrimoniului Mondial în Pericol Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură...

Céline Dion, în vizită la Luvru cu două zile înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice

Céline Dion, în vizită la Luvru cu două zile înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice Céline Dion, care a sosit la Paris marţi, a făcut o...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.